Дидо от Д2 се класира за финала на „Фермата“!

Учени от БАН предлагат нов психотест за шофьори

Заев: Армията на Косово се появява в неподходящо време

В 75 училища у нас вече няма хартиен дневник

Турската армия готова за операция в Сирия Ердоган: САЩ да изтеглят кюрдите

Борисов: Нито веднъж не съм застанал срещу решение на президента Май месец ще има европейски избори и ще видим кой колко струва, каза премиерът

По 12 години затвор за мъжете, измъчвали таксиметров шофьор във Врачанско

Задължителна ясла за деца от гета в Дания Неспазването на закона лишава от детски надбавки

Министерството на културата официално се присъедини към проекта ТРАДУКИ

Меркел подкрепи мерките на Макрон за справяне с протестите

Шокиращи сметки за топла вода изненадаха търновци

Никола Василев е новият изпълнителен директор на БДЖ

Ирландският парламент разреши абортите

Биг Бенд- Благоевград и музикално училище „Престо” подариха коледен концерт на жители и гости на града

Харчим 275 лв. на човек за празниците Цените са със 7-11 на сто по-високи спрямо миналата година

Музей на пощата се превърна в атракция във Велико Търново

Музей на пощата привлича посетители във Велико Търново и вече е една от местните атракции. Любопитната експозиция се помещава в сградата на Централната поща и се поддържа от Галин Колев, който е специалист “Основни услуги и логистика” в Областната пощенска станция.

Служителят се захванал да събира колекцията преди 15 г, като обикалял пощенските станции в региона. Изравял стари предмети, документи и снимки. Решил да ги експонира на видно място, за да може всеки да се запознае с работата на пощальоните. Така в момента сбирката къта над 200 експоната.

Сред тях е бюро на началник на пощенска станция с два телефона, документация и мастилници, като едната е отпреди 1940 г. Уникатът е бил в пощенската станция в село Недан. Посетителите могат да видят по-стари модели на везни за теглене на писма, пулт за телефонен номератор, сметачна машина, използвана след 1944 г., юбилейни албуми със снимки на пощальони от болярския град, сборници с наредби и други документи на повече от век.

В експозицията са изложени още снимки на сградите, в които се е помещавала през годините пощата във Велико Търново. Първата сграда се е намирала около конака през 1878 г. Сегашната централна сграда е построена през 1951 г. В момента пощенските станции в региона са общо 154. Пощенските служители са 350, от които 100 души обслужват районите на Велико Търново.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.