Тайсъна слезе ранен от ринга в Доха

Даниел Асенов-Тайсъна слезе ранен от ринга на световното по бокс в Доха. Еврошампионът от Самоков 2015 започна силно срещу казаха Олжас Сатибаев в кат. до 52 кг и диктуваше темпото почти през цялата среща.

На няколко пъти обаче съперникът му си позволи нечисти удари и получи поне 5 неофициални предупреждения. Но 15 секунди преди края един от тях бе фатален - Сатибаев уцели с глава нашия малко над лявото ухо. Шурна обилно кръв и 18-годишният ни талант не бе в състояние да довърши пълноценно срещата. Така за победител бе обявен казахът с 3:0 съдийски гласа.

Тайсъна стана третият наш боксьор, напуснал шампионата. Преди това участието си приключиха Тинко Банабаков (49 кг) и Елиян Димитров (60 кг).


Късно снощи на ринга се качи последният ни представител Петър Белберов (над 91 кг), който трябваше да се бие с европейския първенец Филип Хръгович (Хърватия) на осминафиналите.


„Не можем през годината да гоним три върха - заяви президентът на боксовата ни федерация Красимир Инински. - Европейско първенство, европейски игри и сега световно. Не казвам, че шампионатът в Катар не е бил важен за нас, но сверихме часовниците си. Сега започваме подготовка за олимпийски квоти.“


Вчера на работно посещение в Доха замина спортният министър Красен Кралев. Той планира и среща с олимпийския шампион в тройния скок Христо Марков, който е треньор в арабската страна на националния отбор в дисциплината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт