Италианци привикаха Скримов да го лекуват

Волейболният национал Тодор Скримов бе привикан от шефовете на италианския си клуб „Пауърволей“ (Милано) и още в понеделник се очаква той да лети за Ботуша. Посрещачът не успя да се възстанови от травма в рамото и отпада за цялото европейско първенство, което започна днес. Скримов ще продължи лечението си в Милано, където през новия сезон ще бъде съотборник с неповикания сега в националния Данаил Милушев.

В първата среща нашите срещат бронзовия медалист от световното първенство миналата година в Полша и победител на европейските игри в Баку през юни тим на Германия. Треньорът на немците Витал Хайнен, верен на ексцентричния си нрав, направи сценка на тренировка. Германците се готвиха след нашите в „Арена Армеец“ и точно в 12 ч, когато трябваше да започнат, белгиецът се запъти към терена с силно подканящо кашляне.

Щабът на нашия отбор премина инструктаж как да борави с таблетите, които се въвеждат за първи път и на европейски първенства при мъжете. Всички действия на треньорите по време на мачовете - смени, прекъсвания, видео повторения се заявяват от екрана на електронното устройство. За първи път тази техника се приложи в Баку, откъдето щабът на германците вече има опит.

Очаква се треньорът Пламен Константинов да заложи на стартова шесторка Владимир Николов, Георги Братоев, Тодор Алексиев, Николай Пенчев, Виктор Йосифов, Николай Николов и либеро Теодор Салпаров. Очаква се също зала „Арена Армеец“ да бъде изпълнена до последно от зрители.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт