Владо Николов: Уверен в успеха в следващия ни мач

Капитанът на мъжкия национален отбор по волейбол на България Владимир Николов изрази задоволството си след страхотната победа над Германия с 3:0 гейма, на старта на Евроволей 2015, в мач от предварителна група А, игран пред над 12 000 зрители в столичната зала Арена Армеец.

"Както видяхте всички атмосферата в залата бе страхотна. Много се радвам, че имах възможност да участвам в този мач, в тази зала, пред тази публика. Страхотно е! Не знам дали този мач срещу Германия е бил най-убедителният, на Олимпиадата в Лондон през 2012-а също ги бихме категорично, на Европейското през 2013-а мачът бе подобен. Не искам да правя сравнение, защото в спорта мач с мач не си прилича. Единственото, което има значение е, че успяхме да вземем победа, която ни дава доста добри шансове за първото място в групата. Сега отборът на Чехия е с доста технични състезатели, но ние сме категорично по-добрия отбор. Така, че аз съм уверен в успеха в следващия ни мач", коментира Владо Николов, цитиран от "Фокус".

Българските волейболисти стартираха вихрено на европейското първенство с чиста победа над Германия с 3:0 гейма (25:20, 25:17, 25:20) в двубой от група „А“ на турнира.

Мачът се игра пред близо 12 500 възторжени зрители в зала „Арена Армеец“ в София.

Избраниците на селекционера Пламен Константинов спечелиха първата част с 25:20 точки. Първото техническо прекъсване в гейма бе при 8:2 точки за България.
Втората задължителна пауза бе при 16:11 точки. Силни изяви за тима на България имаше капитанът Владимир Николов, както и разпределителят Георги Братоев.
Във втората част България победи с 25: 17 точки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт