С 13 % скочи събираемостта на местните данъци в Търново

С 13 % се е повишила събираемостта на местните данъци във Велико Търново в сравнение с миналата година.Ръстът е при запазване на данъчните нива .Приходите в общинската хазна от отдел „Местни данъци и такси“ към деветмесечието възлизат на 13 567 000 лв., а за 2014 г да били 11 904 000 лв. Така постъпленията тази година са с 1 663 000.лв. повече . До 30 септември са събрани имуществени налози с 1 195 000 лв повече като ръстът е 17%, а неданъчните приходи с 466 000 лв повече или 10% увеличение.

По-добрата събираемост се дължи на натова, че от второто полугодие на 2014 г е стартирало масово издаване на актове за установяване на задължения. Издават се и уведомления, с които се напомня на търновци за наличие на задължения, за да ги погасят доброволно.

„Сключиха се договори с още посредници – Банка ДСК , Български пощи и Транскарт Файнешъл Сървисис, които да събират местни данъци и такси без комисионни. Създадена бе информационна връзка между КАТ, Министерството на финансите и Община Велико Търново за регистрираните автомобили и така бе пресечена порочна практика мощни возила да се вписват като товарни или транспортни и да плащат многократно по-ниски налози”, обясниха от кметството в старата столица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони