Консерваторът Мортен Месершмит: София се нуждае от хора като Мария Календерска!

Датският евродепутат, който 466 хиляди преференции на изборите в Дания, призова София да гласува за Мария Календерска.

Консерваторите в Европарламента, впечатлени от програма на кандидата за кмет на София Мария Календерска, продължават да демонстрират своята подкрепа.

След визитата си в София, по време на която Календерска запозна евродепутатите с проблемите на столицата и със своите идеи за развитието на града, ръководството на третата по големина партия в ЕП остана изумено от проблемите, пред които е изправена столицата и публично заяви, че Календерска има сериозна и амбициозна програма, която ако бъде реализирана, условията за живот в София ще се променят.

Заместник-председателят на групата на Европейските консерватори и реформисти в Европейския парламент Мортен Месершмит записа видео, в което изразява впечатленията си от визитата си в София и най-вече тези от кандидата за кмет Мария Календерска и нейната управленска програма. 

Ето какво заяви един от най-младите и амбициозни евродепутати:

"Миналата седмица имах честта да посетя София и да се срещна с един силен кандидат за кмет - Мария Календерска. Бях много впечатлен от програмата й от 9 точки, особено в частта за борба с корупцията, изграждане на по-добро здравеопазване и разбира се това, което иска да направи за по-доброто образование на младите хора.

София се нуждае от хора като Мария Календерска, за да има по-добро бъдеще, гласувайте за нея!"

Мортен Месершмит е роден на 13 ноември 1980 г. във Фредериксунд, Дания. Той е член на Датската народна партия. Въпреки че е сред най-младите евродепутати, често е наричан „острието“ на групата заради изключителната си активност. Месершмит е вносител на множество резолюции. Той е член на Комисията по конституционни въпроси (AFCO) е ЕП и заместник в Комисията по икономически и парични въпроси (ECON) и в Комисията по промишленост, изследвания и енергетика (ITRE).

През лятото на миналата година националистите от антиимигрантската Датска народна партия спечелиха вота с 26,6 % от гласовете, далеч пред управляващите социалдемократи и пред либералната десница, а водачът на листата й Мортен Месершмит счупи рекордите с получените 466 хиляди преференции.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини