Ръководството на СИДП награди най-добрите си горски-стрелци

Уран и Нептун са били донесени в Слънчевата система от друга галактика

Автоматик с 8 предавки за семейния комфорт Моделите C4 Spacetourer и Grand C4 Spacetourer първи получават новата трансмисия

Оставиха в ареста девет от задържаните служители на ДАИ – Благоевград

Няма предпоставки за екстрадирането на Желяз Андреев, заяви Сотир Цацаров

Адвокатът на шофьорката от магистрала “‘Тракия”: Предприела е изпреварване, след което споменът й е неясен

Какво да правим с дете, което се буди в 4 ч през нощта

Сърбия трябва да присъства на срещата в София, заяви Вучич

Рибари в Силистра се оплакват от тормоз на румънски граничари

УНИЦЕФ: Едно от всяко седмо дете в света не е ваксинирано

Репортери без граници: Омразата към журналистите, която се засилва в Европа и САЩ, е заплаха за демокрациите България е на 111 място по свобода на печата в света

Евростат: Всеки трети българин живее в сериозен риск от бедност

Тръмп нарече Ким Чен-ун „много отворен“ и „много почтен“ човек

Най-малко 10 загинали при пожар в нелегален нефтен кладенец в Индонезия

Мач на кило кръв и метър кожа

Екосдружение от град Мартен атакува в съда нежелан инвеститор

Град Мартен се изправя срещу нежелан инвеститор, за да не допусне екологична катастрофа. Сдружение “Екологично бъдеще за децата и жителите на град Мартен” и ПП “Зелените” са подали две жалби срещу “Полисан” АД, които ще се разгледат в открито заседание в понеделник. Това съобщиха от Административния съд /АС/ в Русе.

Хората не приемат одобреното инвестиционно предложение на дружеството да увеличи капацитета на съществуващата инсталация за производство на гудрон и битум от 10 000 на 200 000 т годишно. По насроченото дело “Полисан” пък оспорва неодобреното му инвестиционно предложение да изгради нов комплекс “Хидрокрекинг” за производство на бензин и дизелово гориво от тежки нефтени фракции с капацитет 250 000 т годишно.

Преди месец сдружението и граждани на Мартен бойкотираха обявената публична дискусия от областната управа как да се ограничат “отрицателните въздействия върху здравето на хората и околната среда на територията на бившия Комбинат за тежко машиностроене” край Русе. Те напуснаха заседанието, в което не участваха представители на заинтересовани институции.

Напрежението в Мартен ескалира през пролетта, когато жителите му заплашиха да затворят Дунав мост. Разпоредена проверка на областния управител на Русе Стефко Бурджиев откри незаконен строеж на вакуум колона, 2 бетонни площадки и 12 резервоара към съществуваща инсталация за производство на гудрон от “Полисан”. От РИОСВ и РДНСК бяха съставени 2 констативни акта на дружеството.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.