Иван Тотев: Велосипедният транспорт в Пловдив има бъдеще

Кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на Пловдив за втори мандат инж. Иван Тотев и кандидатите на партията за районни кметове Георги Стаменов, Димитър Колев, Кирил Велчев, Костадин Димитров, Николай Чунчуков и Ральо Ралев поведоха велошествие, в което се включиха около 300 пловдивчани.

Своеобразният колоездачен поход, който се проведе през уикенда, стартира от центъра, премина през новите велоалеи в посока район „Тракия“ и финишира в парк „Лаута“.

„Днешното шествие е по трасета, по които вече са приключили строителните дейности – от центъра към район „Тракия”. Основният ни мотив е велоалеите да се популяризират”, заяви Иван Тотев. Той съобщи, че през следващата седмица по различни точки в града ще бъдат разположени 20 табла, които ще показват пълната веломрежа– 48 км по Транспортния проект плюс допълнителните велоалеи, които община Пловдив ще изгражда с общински средства по бул. „Васил Априлов”, „Руски”, „Северен”, „Коматевско шосе”, „Цветан Лазаров” и др.

„Всички улици, които се проектират през този мандат задължително имат заложени велоалеи. Те са удобство, дават възможност за алтернативно придвижване, те са сигурни – с маркировки, ограничения, знаци. През следващите години веломрежата ще стане над 60 километра.”, подчерта инж. Тотев. Той съобщи още, че през следващите месеци общината ще актуализира своята стратегия „Пловдив – град на велосипеда 2020”, с която ще се предприемат мерки за подкрепа и налагане на алтернативния транспорт, един от които е велосипедният.

„Това е голямо богатство за нас и се радвам, че днес се събрахме толкова много хора да покажем, че велоалеите в Пловдив имат смисъл, имат бъдеще и са нещо, с което се гордеем”, заяви на финала Иван Тотев и заедно с кандидатите на ПП ГЕРБ за районни кметове връчи наградите на щастливците, които спечелиха от томболата.

        

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони