Установена е самоличността на убития в София 48-годишен мъж

Теменужка Петкова: България губи по $110 млн. на година заради спрения транзит на газ

Офроуд специалист за най-трудните мисии Екстремният пикап Ford Ranger Raptor вече ще се продава в България

Емил Димитров: Замърсяването на реките Чепеларска и Юговска с цианиди е голямо

Европейският съвет в Брюксел не постигна консенсус за бюджета на ЕС

Защо катаджии спрели Явор Бахаров?

Вижте какво ще е времето през уикенда

Средновековни комикси разкриват историята на Охрид В онези векове ръкописните книги са представлявали произведения на изкуството

Отбелязваме Голяма Задушница преди Великденския пост

Първи смъртен случай от коронавируса в Италия

Застреляха криминално проявен мъж в София

Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 22 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за събота, 22.02.2020

На 22 февруари 2020 да почерпят

Министър Димитров ще се запознае на място със ситуацията със замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

Иван Тотев: Велосипедният транспорт в Пловдив има бъдеще

Кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на Пловдив за втори мандат инж. Иван Тотев и кандидатите на партията за районни кметове Георги Стаменов, Димитър Колев, Кирил Велчев, Костадин Димитров, Николай Чунчуков и Ральо Ралев поведоха велошествие, в което се включиха около 300 пловдивчани.

Своеобразният колоездачен поход, който се проведе през уикенда, стартира от центъра, премина през новите велоалеи в посока район „Тракия“ и финишира в парк „Лаута“.

„Днешното шествие е по трасета, по които вече са приключили строителните дейности – от центъра към район „Тракия”. Основният ни мотив е велоалеите да се популяризират”, заяви Иван Тотев. Той съобщи, че през следващата седмица по различни точки в града ще бъдат разположени 20 табла, които ще показват пълната веломрежа– 48 км по Транспортния проект плюс допълнителните велоалеи, които община Пловдив ще изгражда с общински средства по бул. „Васил Априлов”, „Руски”, „Северен”, „Коматевско шосе”, „Цветан Лазаров” и др.

„Всички улици, които се проектират през този мандат задължително имат заложени велоалеи. Те са удобство, дават възможност за алтернативно придвижване, те са сигурни – с маркировки, ограничения, знаци. През следващите години веломрежата ще стане над 60 километра.”, подчерта инж. Тотев. Той съобщи още, че през следващите месеци общината ще актуализира своята стратегия „Пловдив – град на велосипеда 2020”, с която ще се предприемат мерки за подкрепа и налагане на алтернативния транспорт, един от които е велосипедният.

„Това е голямо богатство за нас и се радвам, че днес се събрахме толкова много хора да покажем, че велоалеите в Пловдив имат смисъл, имат бъдеще и са нещо, с което се гордеем”, заяви на финала Иван Тотев и заедно с кандидатите на ПП ГЕРБ за районни кметове връчи наградите на щастливците, които спечелиха от томболата.

        

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.