Румен Порожанов: Ще се вземе втора проба от стадото в град Болярово

Пиян таксиметров шофьор блъсна девет коли в София Той отказал алкохолна проба с дрегер

И MTG изненадани от решението на КЗК

Всички заведения на Северния плаж в Слънчев бряг са заустени в канализационната система

Спортните канали на A1 ще излъчват на живо мачове от УЕФА Шампионска лига през новия сезон

Пациенти от цял свят ползват диализния център в УМБАЛ „Св. Марина“

Брюксел стартира две наказателни процедури срещу България

Българин беше арестуван в Гърция за умишлен горски палеж

Не са обсъждани никакви мерки, ако старите дизели от Германия наводнят България

Юбилейна пощенска марка отбелязва 140 години от създаването на Българската армия

Прокуратурата търси виновните за поредния гаф с проверките на Летище София

Франция криминализира употребата на смартфони в училище

Vivacom ще продава Xiaomi на атрактивни цени през сайта си В следващите 4 дни смартфоните на бранда стават още по-атрактивни

Русия показа зъби: Отлага се посещението на Лавров в Гърция, екстрадират гръцки дипломати

ВМРО ще отбележи 115 години от Илинденско-Преображенското въстание

2 млн. лв. платени по кредити в КТБ

Клиенти на КТБ са издължили малко над 2 млн. лв. по кредити през миналата седмица, показва редовният отчет на синдиците Лазар Илиев и Росен Ангелчев. От тях 1,99 млн. лв. са били преведени за погасяване на фирмени заеми, а останалата част – на физически лица.

В предходната седмица средствата, платени от длъжници на банката, бяха 534,7 хил. лв., а преди две седмици – едва 135,2 хил. лв.

Синдиците продължават действията по събирането на вземанията на КТБ. Провеждат се редица срещи с длъжниците на банката, водят се съдебни дела и се налагат запори на предоставените обезпечения по кредити, става ясно от отчета. Продължава и оспорването в съда на прихващания, които увреждат имуществото на банката. Засега обаче няма съдебно решение по някое от започнатите производства.

Синдиците на КТБ отчитат също, че в момента анализират данните от доклада на международната разследваща компания „Аликс Партнерс“. В него би трябвало да се съдържат и правни съвети как да се върнат отклонени активи в имуществото на банката.

Изпратени са и 289 уведомления до граждани, с които им се напомня да освободят ползваните от тях сейфове в банката. Тече процесът и по отваряне на помещенията на архива на банката. Целта е да се изготвят копия на документите, които са били поискани от различни институции. Копия са искани например от окръжната прокуратура в Русе, от териториални дирекции на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество и др.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.