Гръцката полиция разби мрежа за фалшив алкохол, има арестувани българи

Любимите рецепти на Анна Петрова

Жени Калканджиева бори тероризма в „Ятаган“

Битото и съблечено момче: Прибрах се с едно яке, което ми дадоха, за да не ми е студено

Премиерът Борисов: Българското правителство продължава да работи усилено по мерките за влизането ни в чакалнята на еврозоната

Установена е самоличността на убития в София 48-годишен мъж

Теменужка Петкова: България губи по $110 млн. на година заради спрения транзит на газ

Офроуд специалист за най-трудните мисии Екстремният пикап Ford Ranger Raptor вече ще се продава в България

Емил Димитров: Замърсяването на реките Чепеларска и Юговска с цианиди е голямо

Европейският съвет в Брюксел не постигна консенсус за бюджета на ЕС

Защо катаджии спрели Явор Бахаров?

Вижте какво ще е времето през уикенда

Средновековни комикси разкриват историята на Охрид В онези векове ръкописните книги са представлявали произведения на изкуството

Отбелязваме Голяма Задушница преди Великденския пост

Първи смъртен случай от коронавируса в Италия

300 лева праг за бедност догодина

Социалният министър Ивайло Калфин е внесъл предложение в Министерския съвет догодина прагът на бедност да бъде завишен на 300 лева за член от семейство. В момента линията на бедността е 286 лева. Министърът посочи още, че има средства за всички, които смятата да подадат молби за енергийно подпомагане през идващия есенно-зимен отоплителен сезон.

Калфин заяви още, че подготвя нов закон за социалните услуги, който ще е готов през следващата година. Основната му задача ще е да раздели социалните плащания от социалните услуги. „Той ще дава възможност за много повече съучастие за тези, които има възможност за получаване на по-индивидуални социални услуги. Така че всички промени в сектора на социалната политика продължават с пълен ход“, каза Калфин. По повод идеята за преразглеждането на огромния брой инвалидни пенсии, чрез които се смята, че се източват голяма част от социалните ресурси, министър Калфин заяви, че вероятно ще бъде създадена изцяло нова система за оценка, както и приложена нова цялостна политика при хората с увреждания. Относно заплатите на социалните работници Калфин обясни, че от много време възнагражденията им не са актуализирани.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.