Наглеци нападат и ограбват минувачи в Русе

Нагли апаши ограбват минувачи посред бял ден по улиците в Русе. Двама мъже по на 26 и 31 г. са нападнати по ул. "Духовно възраждане", съобщиха от полицията в крайдунавския град. Потърпевшите твърдели, че ги застигнали двама непознати.

Единият ударил в гърба 31-годишния мъж и хукнал към близка пресечка. Съучастникът му пък ударил с юмрук в дясното око 26-годишния и продължил да го налага с ръка в лицето, главата и ребрата. После дръпнал от задния джоб на дънките му портфейл с около 1850 лв., 70 евро и 50 щатски долара, документи и други вещи.

Наглецът дори се опитал да му издърпа и мобилния телефон от другия джоб, но не успял и побягнал. Ограбените го подгонили по улиците, но на кръстовището с бул. "Придунавски" го изтървали. Едва тогава се оказало, че го няма и GSM-ът.

69-годишна русенка пък била пресрещната от непозната двойка по бетонна алея до бул. "Родина", на метри от транспортния портал на Русенския университет. Мъжът я блъснал по дясната ръка и дамската й чанта паднала на земята, а после я ритнал в краката и пенсионерката паднала на земята.

Нападателят изчезнал, а на помощ се притекъл случаен минувач. Той открил захвърлената чанта в близките храсти. От нея липсвали около 30 лв. и документи. Докато ограбената се обади в обслужващата я банка, от дебитната й карта били изтеглени 30 лв.

Двата случая се разследват от започналите досъдебни производства за престъпление по чл. 198, ал. 1 от Наказателния кодекс. Обирджиите се издирват по дадените описания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони