Мачовете и спортът по телевизията днес, вторник, 25 февруари 2020

На 25 февруари 2020 да почерпят

Дневният хороскоп на Алена за вторник, 25.02.2020

Задържаха четирима заподозрени за нападението над момче в столичен автобус

550 млрд. долара са вложени в бизнес имоти

Турция купува третия си сондажен кораб от Великобритания

Трус от 4,4 по Рихтер в Калабрия

Кухнята влиза в хола на българина Все по-малко софиянци търсят отделно помещение за готвене

14-дневна изолация и наблюдение за всички, пристигнали от Китай в област Сливен

Nasimo отваря прозореца към детството За първи път: Графити изложба в Националната художествена галерия

Полицията в Германия: Шофьорът във Фолкмарзен е врязал умишлено колата си в карнавалното шествие

Медицинските маски свършиха, минаваме на самоделки Заради паниката няма доставки в аптеките

Спират полети от и до Милано Туроператори връщат пари за предплатени екскурзии

Кога ни се полага работно облекло?

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 25 февруари 2020

Фандъкова: Политиката ни е да инвестираме в нова медицинска апаратура и ремонти в общинските лечебни заведения

„Общинския Дентален център VI вече разполага с нов апарат за лазерна дентална медицина. Лазерът е на стойност 95 хил. лв., осигурени от Столичния общински приватизационен фонд“. Това каза Йорданка Фандъкова, кандидат на ГЕРБ за кмет на София. Тя посети денталния център на ул. „Иван Вазов“ №5, в който от днес започва седмица на отворените врати. От 12 до 18 октомври всеки жител на район „Средец“ може да си направи профилактичен преглед и да получи консултация от специалист. На срещата с лекарите и медицинския персонал присъстваха още кандидатът за кмет на район „Средец“ Вергиния Стоянова и кандидатите за общински съветници Елен Герджиков, доц. Лиляна Еленкова, Силвия Христова и Ирина Йорданова, издигнати от ГЕРБ.

„Лазерното лечение е неизменна част от модерната стоматология и благодаря на колегите от Столична община и на лекарите от Дентален център VI, че положиха големи усилия и доведоха до край инициативата да имаме този лазер“, каза кандидатът за районен кмет и досегашен кмет на район „Средец“ Вергиния Стоянова.

Фандъкова поздрави лекарите за инициативата за профилактика. „За мен темата профилактика и превенция е най-важната, за да може по-малко хора да имат нужда от тежки лечения“, каза Йорданка Фандъкова. „В последните години нашата политика е да инвестираме средствата от общинския приватизационен фонд в закупуване на модерна медицинска апаратура и ремонти в столичните болници и ДКЦ-та“, обясни още Фандъкова.

В последните четири години Столичната община е инвестирала 13,3 млн. лв. в медицинска техника и ремонти на общинските болници. Йорданка Фандъкова подчерта, че новият приоритет в сферата на здравеопазването са инвестициите в общинските ДКЦ-та.

„Столичната община отделя между 8 и 10 млн. лв. годишно за дофинансиране на общинските болници. За болниците това е много сериозна помощ. Когато има забавяне в плащанията от касата, благодарение на тези средства, общинските болници успяват да се развиват и да работят“, заяви Йорданка Фандъкова.

По-късно през деня тя и кандидатът за кмет на район „Оборище“ от ГЕРБ Йорданка Фикирлийска се срещнаха с персонала на ДКЦ17.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.