Ван се вряза в минувачи в Торонто, деветима са загинали (ВИДЕО)

На 24 април 2018 да почерпят

Изложба на Гергана Минкова

Гениалните доктори „клъцни-срежи” Холивудските знаменитости дължат „естествения” си вид на виртуозни пластични хирурзи

Роналдо срещу германци – 22 мача, 26 гола (ИНФОГРАФИКА)

Върхът на Джеймс Бонд Интерактивни изживявания с автомобилите на Агент 007

Вижте как Кейт и Уилиам излизат от болницата с новородения принц

Александра Богданска-Петканова на почивка без мъжа си

Шофьор на претъпкан бус “вежливо” подхвърлил 30 лева подкуп на пътни полицаи

Спираме да ядем боклуците на Европа В София бе обсъдено бъдещето на здравните системи

Бившият лидер на босненските сърби Радован Караджич настоя за отмяна на присъдата му за геноцид

Трябва ли да ми изплащат „клас“ със задна дата, ако е дължим

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 24 април 2018

Д-р Мирослав Ненков: Таксата при общопрактикуващите лекари трябва да се увеличи

МО купува леки коли за един милион

Фандъкова: Политиката ни е да инвестираме в нова медицинска апаратура и ремонти в общинските лечебни заведения

„Общинския Дентален център VI вече разполага с нов апарат за лазерна дентална медицина. Лазерът е на стойност 95 хил. лв., осигурени от Столичния общински приватизационен фонд“. Това каза Йорданка Фандъкова, кандидат на ГЕРБ за кмет на София. Тя посети денталния център на ул. „Иван Вазов“ №5, в който от днес започва седмица на отворените врати. От 12 до 18 октомври всеки жител на район „Средец“ може да си направи профилактичен преглед и да получи консултация от специалист. На срещата с лекарите и медицинския персонал присъстваха още кандидатът за кмет на район „Средец“ Вергиния Стоянова и кандидатите за общински съветници Елен Герджиков, доц. Лиляна Еленкова, Силвия Христова и Ирина Йорданова, издигнати от ГЕРБ.

„Лазерното лечение е неизменна част от модерната стоматология и благодаря на колегите от Столична община и на лекарите от Дентален център VI, че положиха големи усилия и доведоха до край инициативата да имаме този лазер“, каза кандидатът за районен кмет и досегашен кмет на район „Средец“ Вергиния Стоянова.

Фандъкова поздрави лекарите за инициативата за профилактика. „За мен темата профилактика и превенция е най-важната, за да може по-малко хора да имат нужда от тежки лечения“, каза Йорданка Фандъкова. „В последните години нашата политика е да инвестираме средствата от общинския приватизационен фонд в закупуване на модерна медицинска апаратура и ремонти в столичните болници и ДКЦ-та“, обясни още Фандъкова.

В последните четири години Столичната община е инвестирала 13,3 млн. лв. в медицинска техника и ремонти на общинските болници. Йорданка Фандъкова подчерта, че новият приоритет в сферата на здравеопазването са инвестициите в общинските ДКЦ-та.

„Столичната община отделя между 8 и 10 млн. лв. годишно за дофинансиране на общинските болници. За болниците това е много сериозна помощ. Когато има забавяне в плащанията от касата, благодарение на тези средства, общинските болници успяват да се развиват и да работят“, заяви Йорданка Фандъкова.

По-късно през деня тя и кандидатът за кмет на район „Оборище“ от ГЕРБ Йорданка Фикирлийска се срещнаха с персонала на ДКЦ17.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.