Закъсал ТИР затвори пътя Варна-Добрич

Учени откриха ген, който предизвиква непоносимост към алкохола

Пловдивското земетресение усетено и в Благоевград

Кандидати без образование напират за приемни родители

Кола удари ученик в Шумен

Уютният огън в камината е вреден за здравето

Земетресението край Асеновград – второ по сила в Eвропа

Разкриват 500 работни места в Шуменско

Възрастен мъж би брат си с брадва

Четирима се спасиха от горяща къща в Карнобат

Издирват болен, напуснал дома в Лозево

43-годишен от Германия дойде да си търси интернет булката, на която превел 25 000 евро Булката обещавала да му пристане, но не заминала при него

Служители на СДВР задържаха 34-годишен крадец на велосипед На многократно осъждания за кражби Ц.С. е наложена 72-часова мярка за неотклонение

Пиян 17-годишен младеж открадна камион

Земетресения със сила над 4 по Рихтер край гръцките острови Закинтос и Крит

Борисов: “Уестингхаус” ми предоставиха “меморандумче” без ясни показатели за след 10 години

Премиерът Бойко Борисов обясни отказа за участието на “Уестингхаус” в строителството на 7-ми блок на АЕЦ “Козлодуй” с факта, че му е било предоставено “меморандумче” за проекта без ясни показатели за финансиране, инвестиции и печалби за след 10 години, предаде БГНЕС.

“Отношенията България-САЩ не са само бизнес, а морал и геополитика. Не е въпросът само да спечелим долар или 100. Отношението на България към САЩ е като към страна, която е за пример”, подчерта Борисов.

Той направи сравнение и какво е станало с руските проекти. “С руските проекти действаме незабавно, те с в съдилищата – и за АЕЦ “Белене”, и за “Южен поток”. Там действаме незабавно, повтори той.

Можехме да действаме незабавно и по “Уестингхаус”, ако имахме ясен план за финансиране, инвестиции и планирани печалби за всяка година, а не колко по-малко ще загубим, каза той. Трябва да говорим за печалби, а не за по-малки загуби, подчерта премиерът.

БГНЕС припомня, че в петък след срещата си Доналд Туск министър-председателят Борисов присъства на церемонията по завършване и въвеждане в експлоатация на газопровод високо налягане и АГРС -Силистра. Там той заяви, че газопроводът “Южен поток”, който е добър проект за България, отдавна щеше да се строи, ако неговото правителство не беше паднало от власт през февруари 2013 г.. Ако не ви бях спрял и на “Уестингхаус” седми реактор, още 20 млрд. щеше да търси България, добави той, имайки предвид проекта за изграждане на 7 блок на АЕЦ “Козлодуй” по американска технология.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете