Левандовски - 15 гола за 477 минути

На тези статистики могат да завидят дори Лео Меси и Кристиано Роналдо. За 477 минути на терена Роберт Левандовски вкара 15 гола. Това означава - попадение на всеки 31,8 минути. Но последното имаше най-златно значение. С него Полша победи Ейре с 2:1 и се класира за Евро 2016.

„Празнувай, Полша!“, изригна Левандовски във фейсбук, пускайки снимка на целия отбор от съблекалнята. Звездата на „Байерн“ се разписа в 42-рата минута и това бе „европейският“ гол за 2:1. Най-знаменитият му мач обаче бе „Байерн“ - „Волфсбург“ (5:1), в който вкара 5 пъти за 8,58 минути.

„Левандовски трябва да получи „Златната топка“, той е невероятен футболист“, каза Мартин О'Нийл, селекционерът на Ейре. За втори път поред „зелените момчета“ отиват на бараж за еврофинали, като миналия път успяха. Ако тимът не се класира за Франция, договорът на треньора със заплата от 1 милион паунда няма да бъде продължен.

„Трябва да забравим и да се опитаме да се класираме - рече Роби Кийн, най-добрият действащ голмайстор на националните отбори в момента. - Ако някой ни беше питал преди дали щяхме да приемем третото място, щях да му отговаря „Да“. Сега обаче съм разочарован. Ще имаме един месец време да се подготвим за баражите.“

Докато Полша се радва, а Ейре се стяга за битки, Германия се чуди какво става с нейния отбор. Световният шампион победи Грузия с 2:1 - това бе всичко друго, но не и впечатляващо. „Приличаме на боксьор, който не знае как да направи нокаут - каза Йоаким Льов, селекционерът на бундестима. - Като цяло съм доволен от квалификациите, но не и от последните два мача.“

„На тренировки вкарваме по 50 гола, но не се получава на мачове“, негодува вратарят Мануел Нойер. Все пак Грузия е под №110 в световната ранглиста, а немците са нейни лидери. За първи път от 30 години Германия загуби 2 европейски квалификации - 0:2 от Полша и 0:1 Ейре.

След отказването на Мирослав Клозе от националния тим Льов не използва чист централен нападател. Очаква се да бъде повикан Марио Гомес, изживяващ втора младост в „Бешикташ“. Друг вариант е голмайстор №1 на Бундеслигата за миналия сезон Александер Майер, който обаче вече е на 32 години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят