Облачно и до 17 градуса утре, валежите постепенно спират

През нощта над Южна България облачността ще продължи да се разкъсва и утре през деня ще преобладава слънчево време. На места в сутрешните часове видимостта ще е намалена. Предимно облачно ще е над северните райони, а в крайните североизточни все още ще има валежи от дъжд, които по-късно през деня ще спрат и облачността ще се разкъса. В по-голямата част от страната ще е почти тихо. В Източна България ще остане ветровито с умерен северен вятър. Минималните температури ще са между 4° и 9°. Максималните - ще са между 12° и 17°, в Североизточна България по-ниски между 7° и 10°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, предаде „Фокус”.

Над Черноморието ще е предимно облачно, преди обяд все още с валежи по северното крайбрежие. Ще духа умерен временно до силен северен вятър. Максималните температури ще са 9°-12°. Температурата на морската вода е 18°-19°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен северозападен вятър, по високите части от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра – около 6°.

В сряда облачността ще е разкъсана, в отделни райони временно и до незначителна. Минималните температури ще се понижат още - ще са между 3° и 8° и в отделни райони, защитени от вятъра, е възможно да се образува слана. Дневните температурите ще са предимно между 15° и 20°, на места в низините, където ще се задържи с ниска облачност или преди обяд ще има мъгла, ще остават по-ниски – около 12°.

И в четвъртък ще има разкъсана облачност, на места намаляваща до слънчево. Вятърът ще е слаб, предимно от изток. Затоплянето ще продължи и максималните температури на места ще надхвърлят 20 градуса, а сутрешните ще са предимно между 8° и 14°.

В петък облачността ще е предимно значителна, само на отделни места, главно в Западна България, е възможно да превали слаб дъжд. Температурите ще са без съществена промяна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето