Японци на крака за "Турандот" на Софийската опера

С нестихващи овации и с викове “брави” бе изпратено първото представление от турнето на Софийската опера в Япония. В момента трупата е на шестия си гастрол в далечната страна. “Повече от 2000 души станаха част от триумфа в престижната токийска зала “Бунка Кайкан” на българската постановка на “Турандот” от Пучини под режисурата на акад. Пламен Карталов”, съобщиха от трупата.

Аплодисментите започват още по време на първото действие и продължават до края на представлението. Солистите Йорданка Дерилова, Мартин Илиев, Радостина Николаева, Светозар Рангелов, Бисер Георгиев, Пламен Папазиков, Даниел Острецов, Мирослав Андреев, Николай Петров завладяват със своите изпълнения непрощаващата грешки японска публика. Тя аплодира и най-малките участници в спектакъла от Хора на момчетата на радио “Токио ФМ”.

По-късно зрители коментират положително режисурата, сценографията и костюмите на Йоанна Маноледаки, оркестъра с маестро Григор Паликаров и хора с диригент Виолета Димитрова. “Турандот” на Софийската опера е най-добрата постановка, която съм гледала, просто е фантастична и японската публика е толкова щастлива да я види”, казва композиторката Хисае Одашима. “Великолепно, голям успех. Ние от “Джапан артс” представихме тази постановка през 2000 г. Като цяло сега тя е много по-добра - и солистите, и хорът, и оркестърът, всичко”, заяви Ейказу Оучи, президент на компанията, която организира турнето.

След спектакъла меломани обсаждат служебния вход на театъра за снимки и автографи. А на специална церемония в една от залите на театъра най-запалените от тях, облечени в скъпи кимона, се снимат със солистите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура