Майката на по чудо оцелялата Кари: Присъдата на гърка Боскос е подигравка

Намалената присъда на гърка джигит Христос Боскос е една голяма подигравка с всички хора, претърпели произшествия, и с държавата ни. Срам за България! Това коментира Паолина Лалова – майка на прегазената ученичка Катерина Матеева, пред съдебната палата в Пловдив вчера.

Там бе насрочен протест срещу окончателното съдебно решение, с което се сваля наказателната отговорност от чужденеца, минал на червено с около 100 км/ч, пише „Телеграф”.

Христос Боскос ударил колата на правещия ляв завой Васил Калев, а след това се врязъл в автобусна спирка, на която Катерина Матеева чакала рейс. Момичето се озовало в болница с два натрошени крака.

С решение на Окръжния съд от миналата седмица чужденецът Боскос бе глобен с 5000 лв., а пловдивчанинът – 2500 лв.

Бащата и майката на момичето разказаха, че само преди десетина дни тя е претърпяла пета поредна операция на краката си. Вероятно й предстоят още една или две, защото единият крак не зараствал добре. Родителите на Кари са твърдо решени да водят гражданско дело срещу двамата шофьори, тъй като определената на първа инстанция кръвнина от 12 000 лв. е отменена. Те обмислят и дали да не заведат дело срещу България в Страсбург.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини