Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Гръцкият президент към Турция и Македония: Времената на нахлуване на европейска територия са отминали безвъзвратно

Здравец Хайтов представя нови разкрития за гроба на Левски

Русенец спечели 4 милиона и половина от тотото с фиш за 6.75 лв.

Турция обяви, че няма да позволи “едностранни” проучвания за газ край Кипър

Сливен чака 19 млн. лева за новата си пречиствателна станция Най-модерното съоръжение от години брадясва от храсталаци и треви

Вилна зона край бивши уранови мини вече ще ползва питейна вода Водните сдружения трябва да имат договори с „В и К”

Вежди посвети на Снежа завръщане в изкуството Изложба скулптура и рисунка в столичната галерия на „Сан Стефано“ 22

Николина Ангелкова се срещна с Андрю Форбс, законодателен директор към Сената на САЩ

Общинската управа на Свищов настоява за бюджетна субсидия на Стопанската академия Общинарите обявиха подкрепата за висшето учебно заведение в декларация

Старец убит след жалба в „Съдебен спор“ (обзор) Задържани са дъщеря му и зет му, трите му внучки са освободени от плен

Нов силен трус е усетен в Пловдивско

3 години уседналост за вход в училищата в София Промени при записването е забавачка на децата с хронични заболявания

Пра-правнукът на смелия журналист Макгахан хареса Велико Търново за бъдещ дом

Собственикът на “Енерго про” за продажбата на ЧЕЗ в България: Повече от 20 години съм работил в Източна Европа, никога не съм срещал нещо такова

Красен Кралев и катарският му колега обсъдиха в Доха споразумение за сътрудничество в областта на спорта

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев покани строителни предприемачи от Катар да инвестират в спортните бази на Белмекен и Пампорово. Това стана по време на срещата му с арабския му колега Н.Пр. Салах бин Ханем бин Нассер Ал Али. Спортният министър бе в Катар на двудневно работно посещение, което съчета със Световното първенство по бокс за мъже в Доха.

Двамата министри обсъдиха предстоящото подписване на меморандум за сътрудничество в областта на спорта за провеждането на съвместни лагери, взаимодействие в областта на спортната медицина, борбата с допинга, възможността български специалисти да работят в катарските федерации по бокс, борба, стрелба, волейбол и др. В документа ще залегне и насърчаване обмена на посещения на делегации, експерти и специалисти в областта на младежта, спорта, физическото възпитание и приложната наука чрез директен контакт със съответните младежки организации и спортни федерации.

В рамките на посещението Красен Кралев се срещна и с д-р Тани Ал- Кауари, генерален секретар на Катарския олимпийски комитет. В Доха министърът разговаря с президента на Международната федерация по бокс (АИБА) д-р Чинг Куо Ву. Кралев го увери, че страната ни ще е отличен домакин на Олимпийската квалификация за участници в APB и WSB сериите догодина, на която ще се разпределят общо 26 квоти. Спортният шеф допълни и че България кандидатства за домакинство на Европейското първенство по бокс за жени през 2016 г. На свой ред д-р Ву сподели, че развитието на женския бокс е негова лична кауза и отправи покана страната ни да кандидатства и за организацията на Световен шампионат при дамите през 2018 г.

Красен Кралев се видя и с български спортисти, треньори и спортни деятели, които живеят в катарската столица. Нашите сънародници споделиха с министъра вижданията си за развитието на професионалния и масовия спорт в България, подготовката на младите спортисти и обсъдиха стартиралите от екипа на Кралев реформи.

На Световното по бокс спортният шеф разговаря и със Серик Конакбаев, вицепрезидент на АИБА и президент на Азиатската конфедерация по бокс, със Сюлеман Микаелов, вицепрезидент на федерацията по бокс на Азербайджан и с Дмитрий Тихомолов, президент на беларуската федерация по бокс.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете