Исканията за сваляне на имунитетите на Сидеров и Чуколов са внесени в парламента

В деловодството на Народното събрание на 12 октомври 2015 г. бяха внесени искания от Главния прокурор за даване на разрешение за възбуждане на наказателни преследвания срещу Волен Сидеров и Десислав Чуколов – народни представители в 43-ото Народно събрание, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

С писма на председателя на парламента Цецка Цачева народните представители Волен Сидеров и Десислав Чуколов са уведомени за постъпилите искания, както и за възможността да се запознаят с тях.

Съгласно чл. 134, ал. 1 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу народен представител винаги се дава от Народното събрание, когато то е в сесия, а от председателя на парламента – само по време на парламентарните ваканции.

Тъй като парламентът е в сесия, постъпилите на 12 октомври 2015 г. искания от Главния прокурор ще бъдат разгледани от Народното събрание и то ще се произнесе по тях при спазване на срока по чл. 134, ал. 5 от ПОДНС, ако дотогава не са постъпили писмени съгласия от двамата народни представители.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини