Голям бой между литовци и англичани

Голям бой за финал спретнаха английски фенове при десетата победа в квалификациите - 3:0 над Литва. Много гостуващи запалянковци пристигнаха във Вилнюс без билети, а с охота домакините им продаваха на двойни и тройни цени. Така немалко британци попаднаха „между шамарите“ и предпоставката за боя бе дадена.

На 5-хилядния стадион имаше 850 места за гости, а те бяха два пъти повече. В крайна сметка полицията арестува над 20 британски хулигани.

Въпреки експерименталния състав на терена Англия нямаше проблеми и единствена в европейски футбол отива във Франция без нито една загубена точка. Вдъхновител на последния успех бе откритието на „Евертън“ Рос Баркли, за когото след всеки мач селекционерът Рой Ходжсън сипе комплименти. Халфът откри резултата, а вратарят на литовците Гиедриус Арлаускис помогна с автогол. За протокола се разписа и Алекс Окслейд-Чембърлейн.

„Щях да съм доволен, ако се бяхме класирали и с шест победи и четири ремита - каза треньорът Рой Ходжсън. - Натрупахме доста самочувствие, което трябва да пренесем на европейското. Изключително съм щастлив, когато гледам как се развива Баркли и в националния тим, и в „Евертън“...“

За последно Англия игра значима роля на този форум пред 1996-а, когато стигна до полуфинала и загуби с дузпи от Германия. Феновете се надяват, че най-накрая е дошъл моментът, в който „трите лъва“ отново ще нададат триумфален вик. От групата на Англия директно на европейско първенство продължава Швейцария, а Словения ще отиде на баражите.

А кой е отборът, който има 9 победи и едно едничко реми? Трудно е да се повярва, но името му е Австрия. За край на групата сензацията в квалификациите спечели категорично с 3:0 срещу Лихтенщайн. Интригата обаче бе за второто място. След уволнението на Фабио Капело от руския тим временният селекционер Леонид Слуцки класира „сборная“ за Евро 2016. Визите за Франция бяха подпечатани с 2:0 над Черна гора. Треньорът, който води и ЦСКА (Москва), не е направил дори реми, след като смени италианския корифей. Така 59-ият гол на Златан Ибрахимович за 2:0 срещу Молдова се оказа без никакво значение. Още преди мача големият нападател се извини за представянето в квалификациите и обеща класиране през баражите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят