Лавров: Борисов трябва да се засрами, че изостави руските енергийни проекти заради САЩ

"Българският премиер Бойко Борисов трябва да се засрами пред избирателите си за това, че изостави руските енергийни проекти в полза на САЩ". Това заяви външният министър на Русия Сергей Лавров, пише вестник „Взгляд“, цитиран от "Фокус".

„Прочетох с изумление цитат от изказване на министър-председателя на България Бойко Борисов, в който той заявява, че страната се отказва от изпълнението на енергийните проекти с Русия, включително „Южен поток“, в интерес на САЩ“, коментира Лавров в интервю за телевизионния канал НТВ.

„Просто е поразително как хората не се стесняват да правят такива изявления. Мен би ме било срам пред избирателите, пред страната“, добави руският външен министър.
На 1 декември 2014 г. руският президент Владимир Путин съобщи, че страната не може да продължава реализацията на „Южен поток“ при същите условия. Тогава Москва и Анкара се договориха за строителството на газопровод през морето и създаването на газов възел в Гърция, чрез който да бъдат извършвани доставките на газ към Южна Европа.

"Москва не разбира, какво конкретно правят Съединените щати в Сирия и защо резултатите от тази дейност са незначителни", заяви руският министър на външните работи.

„Ние виждаме много малко конкретни неща, които обясняват какво точно правят американците в Сирия и защо има такива незначителни резултати от такова количество бойни полети. За 25, според мен, хиляди полета може цяла Сирия да бъде превърната в отломки“, каза още Лавров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят