Татяна Лолова даде началото на тържествата за 100-годишнината на българското кино в Париж

Великолепната ни актриса Татяна Лолова даде началото на тържествата за 100-годишнината на българското кино в Париж, съобщиха от Министерството на културата.

Четири поколения зрители аплодираха голямата и много обичана българска актриса Татяна Лолова след парижката премиера на документалния филм „Портрет на една дама“ на режисьорите Ема Константинова и Георги Тошев в Българския културен институт във френската столица. Знаменитата ни актриса е в столицата на Франция по покана на Българския културен институт - Париж.

„Щастлив съм, че Татяна Лолова е тук, защото в дългогодишната й изключителна кариера на актриса се оглежда историята на българското кино и театър“, каза Ангел Чолаков, посланик на България в Париж.

Залата на Института трудно успя да събере желаещите да се срещнат с изключителната българска актриса, която наскоро чества шест десетилетия на сцената.
Татяна Лолова разписа и биографичната си книга „1/2 живот“.

Днес - 14 октомври, тя ще представи в залата на Българския културен институт в Париж филма на режисьора Иван Ничев „Звезди в косите, сълзи в очите“, в който участват незабравими български артисти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура