Цветанов: Поморие да подкрепи централния нападател на ГЕРБ с №9 Иван Алексиев

Благодаря на поморийци, че през 2011 г. дадоха гласа си за Иван Алексиев. Убеден съм, че един депутат, който бе избран 2009 г. от Бургаския регион и който през 2011 г. се върна в родния си град, за да го преобрази, е отговорен човек и може да даде още много от себе си за развитието на Поморие. Затова на изборите гласувайте за централния нападател на ГЕРБ в Поморие Иван Алексиев с номер 9 в бюлетината, заяви председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов. С Цветанов в Поморие пристигнаха народните представители Димитър Бойчев и Иван Вълков.

Зам.-председателят на ГЕРБ подчерта пред местните хора, че е благодарен на Иван Алексиев, защото през първия си мандат е работил по много европейски проекти на стойност над 120 млн. лв. Той посочи, че вече започва новият финансов програмен период. „За община, която има 20 млн. лв. бюджет много важно е да се възползва от тази европейска солидарност”, категоричен е Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ имаше възможността да разгледа успешно реализирани през мандата на управление на Иван Алексиев инфраструктурни проекти от важно значение за Поморие. Едно от любимите места на поколения поморийци е Стария кей или както е известен Мостика. Той бе открит през юни по време на посещение на министър-председателя Бойко Борисов. Проектът е на стойност 741 871, 18 лв. , които са 100 % безвъзмездната европейска финансова помощ.

Цветанов разгледа и строящото се в момента рибарско пристанище. Проектът е на стойност близо 12 млн. лв. и е финансиран по ОП "Рибарство и аквакултури". Една от най-съществените дейности по проекта е укрепването на бреговата ивица и изграждане на два предпазни вълнолома. Новото пристанище ще разполага също с крайбрежен хелинг, както и досегашното, но новият ще осигури места за 36 лодки. Цветанов подчерта, че със завършването на пристанището, в региона ще бъдат съхранени и продължени рибарските традиции в региона. Заради непосредствената близост до градския център проектното решение предвижда хармонично вписване на пристанищната територия в градската зона и в структурата на централната градска част. Районът около пристанището ще бъде благоустроен и озеленен, с ново градинско обзавеждане и осветление.

„В Поморие можем да се похвалим с успешен сезон. Заради новата визия на града, освен руски туристи, привлякохме и много българи”, коментира Иван Алексиев.

„През годините ние имаме постоянна връзка с избирателите. ГЕРБ застава с лице към гласоподавателите и не се крие зад независими кандидати”, категоричен бе Цветанов в разговорите си с местните хора. Той пое ангажимент, че Pарламентарната група на ГЕРБ ще подкрепи финансов довършването на статуя на закрилника на Поморие Свети Георги Победоносец, която ще бъде монтирана в града. Скулптурата ще е с височина 4 метра и ще бъде поставена пред манастира „Св. Георги“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони