Засякоха контейнер с радиоактивен товар във Варна

Катастрофира кола на съдебната власт с Ветко и Маринела Арабаджиеви

Депутат напира за поста на Меркел Норберт Рьотген влиза в битката за лидер на ХДС

Отхвърлиха жалбата срещу строежа на детската болница

Красимир Ангарски: Не е правилно да забавяме пътя към чакалнята на еврозоната

Бюлетините като тото фишове – мисия невъзможна

Русия обсъжда доживотен имунитет за президенти Предложението е на работна група в Думата

Москва осъдена да плати 50 млрд. долара за ЮКОС Решението на Апелативния съд в Хага не е окончателно

Разкриват кабинет по репродуктивно здраве в Горна Оряховица В него ще консултират едни от най-добрите специалисти във Великотърновска област

Радев прие покана от Путин да участва в отбелязването на Деня на победата в Москва Българският президент разговаря по негова инициатива с руския си колега за цените на природния газ

Само 20% от зеленчука на пазара е български Вносната стока по-евтина от родната

Обвинението внесе протест срещу оневиняването на подсъдим за 757 растения коноп

„Газпром“ сваля цените за България

Българка изчезна на остров Родос

Подхващат гръцки шофьор на ТИР за трафик на мигранти през Дунав мост 2

Специален камион ще извозва зелени отпадъци във Велико Търново

По проект „Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Велико Търново“ по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013“ община Велико Търново в партньорство с общините Горна Оряховица, Лясковец, Елена, Златарица и Стражица и сдружение „За чисти селища“ организира доставка на необходимите технически средства за въвеждането на схема за разделно събиране и транспортиране на зелени отпадъци. Инвестициите са на стойност от 429 442 лв. и включват 2 специализирани сметоизвозващи автомобили и 354 подвижни контейнери тип „Бобър“ с вместимост общо 1100 литра.

„Новата техника ще се използва за улеснение на гражданите, предприятията и общините в провеждането на местните политики за устойчиво управление „Сортиране при източника“, „На Вашата врата“ и „Да запазим регион Велико Търново красив“, обясни зам.кметът на Велико Търново Снежана Данева.

Тя уточни, че за получаването на висококачествен компост разделно ще се събират различните видове зелени отпадъци – окосена трева, градински клони, цветя, малки клони, листа, плевели. Дейностите за изграждане на капацитет за оползотворяването на зелените отпадъци по модерен и екологосъобразен начин ще осигурят ползи за над 170 000 жители на Великотърновска област.

Данева получи ключовете на новият сметоизвозващ автомобил.Тя призова всички граждани на общината съвестно да събират разделно отпадъците за да може да се редуцират разходите по тези дейности.

„Благодарение и на това поемаме ангажимент да запазим сегашните нива на такса „Смет“, заяви Снежана Данева.

Началникът на отдел „Екология“ в кметството в старата столица Зорница Кънчева уточни, че специализираните контейнери в общината ще бъдат разположени в по-големите населени места, които генерират повече зелени отпадъци. Във Велико Търново те се събират от фирма „Зелени системи“ и ще бъдат преработвани в компостиращата инсталация в депото. Тя припомни, че с откриването на новото депо ще бъдат разкрити 50 нови работни места.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.