Тръмп: Действията на Русия и Иран в Сирия са срам

Kорнелия Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ, поиска лидерът на БСП

ЕС реже парите за земеделие и Кохезионната политика

Туск за Брекзит: Позицията на Великобритания е чиста илюзия

Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Омбудсманът Мая Манолова: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

Специален камион ще извозва зелени отпадъци във Велико Търново

По проект “Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Велико Търново” по Оперативна програма “Околна среда 2007-2013” община Велико Търново в партньорство с общините Горна Оряховица, Лясковец, Елена, Златарица и Стражица и сдружение “За чисти селища” организира доставка на необходимите технически средства за въвеждането на схема за разделно събиране и транспортиране на зелени отпадъци. Инвестициите са на стойност от 429 442 лв. и включват 2 специализирани сметоизвозващи автомобили и 354 подвижни контейнери тип “Бобър” с вместимост общо 1100 литра.

“Новата техника ще се използва за улеснение на гражданите, предприятията и общините в провеждането на местните политики за устойчиво управление “Сортиране при източника”, “На Вашата врата” и “Да запазим регион Велико Търново красив”, обясни зам.кметът на Велико Търново Снежана Данева.

Тя уточни, че за получаването на висококачествен компост разделно ще се събират различните видове зелени отпадъци – окосена трева, градински клони, цветя, малки клони, листа, плевели. Дейностите за изграждане на капацитет за оползотворяването на зелените отпадъци по модерен и екологосъобразен начин ще осигурят ползи за над 170 000 жители на Великотърновска област.

Данева получи ключовете на новият сметоизвозващ автомобил.Тя призова всички граждани на общината съвестно да събират разделно отпадъците за да може да се редуцират разходите по тези дейности.

“Благодарение и на това поемаме ангажимент да запазим сегашните нива на такса “Смет”, заяви Снежана Данева.

Началникът на отдел “Екология” в кметството в старата столица Зорница Кънчева уточни, че специализираните контейнери в общината ще бъдат разположени в по-големите населени места, които генерират повече зелени отпадъци. Във Велико Търново те се събират от фирма “Зелени системи” и ще бъдат преработвани в компостиращата инсталация в депото. Тя припомни, че с откриването на новото депо ще бъдат разкрити 50 нови работни места.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.