Мерил Стрийп ще оглави журито на „Берлинаре”

Трикратна носителка на „Оскар" Мерил Стрийп ще е председател на журито на 66-ия Берлински кинофестивал, който ще се състои от 11 до 21 февруари 2016 година, информира ТАСС.

„Мерил Стрийп е една от най-творческите и многостранни киноактриси. През 2012 година отбелязахме изключителния й талант с почетна награда „Златна мечка". Щастлив съм, че тя се завръща в Берлин като председател на журито" - казва директорът на „Берлинале" Дитер Кослик.

Филмите с участието на Мерил Стрийп много пъти са участвали на кинофестивали и са получавали високи отличия. Самата актриса обаче досега не е оглавявала жури на подобен кинофестивал.

„Тази отговорност в известна степен ме плаши, тъй като досега не съм била председател на жури, но се надявам, че ще мога да взема решение, което ще е съпоставимо с решенията на видните членове на журитата от предишните години" - казва Стрийп.

Миналата година председател на журито на Берлинале бе американският кинорежисьор Дарън Аронофски.

Мерил Стрийп е актрисата с най-много номинации за "Оскар"-и - 19. Последната бе от тази година за лентата "Вдън горите". Стрийп е носителка на три награди "Оскар" - за най-добра актриса за образа на Маргарет Тачър във филма "Желязната лейди" през 2011 г., за поддържаща роля за "Крамер срещу Крамер" през 1980 г. и "Изборът на Софи" през 1983 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл