Медиите в Турция със забрана да пишат за атентата

Съдът в Турция забрани на медиите в страната да отразяват разследването на атентата в Анкара. Решението влиза в сила незабавно и се отнася за всички видове медии. Те няма да имат право да публикуват и излъчват новини, интервюта, критически и други материали по случая, съобщи bTV.

Турският министър-председател Ахмет Давутоглу заяви, че някои от заподозрените за извършители на самоубийствения атентат, при който загинаха 97 души, са прекарали месеци в Сирия, което би могло да означава, че са свързани с „Ислямска държава" или с кюрдските екстремисти от ПКК.

"Задълбочаваме разследването, особено по отношение на акаунти в Twitter и някои айпи адреси. Постигнахме резултати и открихме, че както Ислямска държава, така и ПКК биха могли да са играли активна роля в тяхната организация", посочи той.

По-рано турските власти арестуваха двама души за връзки с обявената извън закона ПКК. Те са заподозрени, че 9 часа преди атаката са съобщили в Тwitter, че тя ще се случи, разкри служител от турското вътрешно министерство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят