Разследват пожарникар, стрелял по овчарско куче

Служител на Противопожаарната служба в Берковица е стрелял с пистолет по куче на пастир и го е ранил тежко. Огнеборецът се разследва, но не е отстранен от работа. Пукотевицата се разнесла в края на миналата седмица - на 9 октомври следобед между селата Замфирово и Рашовица.

75 годишният овчар И. П. прибирал стадото си към селото, когато откъм Рашовица се задал автомобил, шофьорът смъкнал стъклото, извадил пистолет и гръмнал. Възрастният мъж решил, че стрелят по него и залегнал в храсталаците. Когато се надигнал видял, че куршумът е повалил кучето-пазач на стадото. Дядото прибрал овцете и извикал лекар за раненото животно. Оловото заседвало край гръбначния му стълб.

Старецът съобщил за инцидента и в полицията и криминалистите изяснили, че стрелецът е Петьо Г. - служител на Притовопожарната служба в Берковица. Между жители на Замфирово и семейството на огнебореца в село Рашовица от дълго време имало свади заради земи и имоти. Униформеният не веднъж се заканвал на хора в района, казаха запознати. Срещу пожарникаря е започнало разследване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони