На 6 април 2020 да почерпят

Девите да овладеят емоцията си, Скорпионите да не се поддават на ласкателствата – Дневният хороскоп на Алена

Иде бум на малоумни самоделни прически COVID-19 сам признал всичко пред руските учени

Свидетел предупредил полицията, че ще го застрелят На гроба на Мариян Марата се появила бележка с имената на килърите му

300 000 проститутки без препитание

СЗО преосмисля позицията си за маските (ИНФОГРАФИКА)

Картини под карантина Фантазьори създават шедьоври от тоалетна хартия, фолио, тенджери и домакински уреди

Отрицателни са пробите на контактните с народния представител Даниела Малешкова

Най-красивите близначки катерят модния Олимп 10-годишните Ава и Лия спасяват баща си от рак

Пандемията роди ново пиратство Винят САЩ, че отмъкват медицински пратки

Един болен от COVID-19 може да зарази 400 души

Защо Стийв Карел напусна „Офисът“

Горски пожар повиши нивата на радиация край Чернобил (ВИДЕО)

Бутици шият маски, за да избегнат фалит Захвърлиха роклите, правят само предпазните материали

Реанимират мярката 60/40 (обзор)

Швейцарски земеделски производители искат да си сътрудничат с българските

Швейцарски земеделски производители проявяват интерес за сътрудничество с България. Това стана ясно по време на среща между министъра на земеделието и храните Десислава Танева и директорa на Федералната служба по земеделие на Конфедерация Швейцария проф. д-р Бернард Леман. Министър Танева е на посещение в гр. Берн, Швейцария по покана на българския посланик н.пр. Меглена Плугчиева, съобщиха от министерството на земеделието и храните.

Десислава Танева и швейцарският й колега обсъдиха възможностите за обмяна на опит в областта на дребното животновъдство и директния достъп до пазарите. ,,В България е слабост сдружаването на земеделските производители и скъсяването на пътя на доставката от дребните производители до крайния потребител“, отбеляза Танева.

От ствоя страна д-р Леман заяви, че е налице нуждата от обмен на информация между двете страни, тъй като се забелязва сходство в проблемите. Двамата се ангажираха да работят за задълбочаване на сътрудничеството между България и Швейцария и отбелязаха, че имат еднакво разбиране за посоката на развитие на земеделието. Той прие отправената от министър Танева покана да посети България и лично да се запознае с развитието на сектора.

На срещата присъстваха и членовете на Комисията по земеделие и храни към Народното събрание Румен Желев и Султанка Петрова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.