Днес отбелязваме Тодоровден

Намалено водоподаване в Пловдив Причината е едновременна авария в половината от помпените станции

Цветан Цветанов в Брест: Цецо Луканов ще бъде кмет на всички жители на Брест

Гласуването в ООН на резолюцията за примирие в Сирия беше отложено за днес

Един човек загина, а шестима са ранени при самоубийствен атентат в Кабул

Тръмп: Действията на Русия и Иран в Сирия са срам

Kорнелия Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ, поиска лидерът на БСП

ЕС реже парите за земеделие и Кохезионната политика

Туск за Брекзит: Позицията на Великобритания е чиста илюзия

Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Омбудсманът Мая Манолова: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Швейцарски земеделски производители искат да си сътрудничат с българските

Швейцарски земеделски производители проявяват интерес за сътрудничество с България. Това стана ясно по време на среща между министъра на земеделието и храните Десислава Танева и директорa на Федералната служба по земеделие на Конфедерация Швейцария проф. д-р Бернард Леман. Министър Танева е на посещение в гр. Берн, Швейцария по покана на българския посланик н.пр. Меглена Плугчиева, съобщиха от министерството на земеделието и храните.

Десислава Танева и швейцарският й колега обсъдиха възможностите за обмяна на опит в областта на дребното животновъдство и директния достъп до пазарите. ,,В България е слабост сдружаването на земеделските производители и скъсяването на пътя на доставката от дребните производители до крайния потребител”, отбеляза Танева.

От ствоя страна д-р Леман заяви, че е налице нуждата от обмен на информация между двете страни, тъй като се забелязва сходство в проблемите. Двамата се ангажираха да работят за задълбочаване на сътрудничеството между България и Швейцария и отбелязаха, че имат еднакво разбиране за посоката на развитие на земеделието. Той прие отправената от министър Танева покана да посети България и лично да се запознае с развитието на сектора.

На срещата присъстваха и членовете на Комисията по земеделие и храни към Народното събрание Румен Желев и Султанка Петрова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.