Дубльорка на дузина холивудски звезди и съпругът й бяха застреляни в Охайо

Разследват полицай за управление на личен автомобил без винетка и без застраховка

19% ръст на бързите кредити

От вечното дерби във Вечния град

7,5% спад на новите коли

Илир Мета: Готов съм на всякакъв сценарий във „войната“ с правителството Президентът предупреди, че никой не може да го отстрани, докато не приключи мандатът му

Съдът остави в ареста Нено Димов

Прокопани са първите 400 м от тунел „Железница“ на магистрала „Струма“ (СНИМКИ)

Предаваме на Австрия нашенец, издирван за закана за убийство

Стартира четвъртото издание на Националния литературен конкурс „Писма до себе си”

Eврокомисарят по разширяването: Северна Македония и Албания ще успеят с реформите

ВСС образува дисциплинарно производство срещу съдия Андон Миталов

Ирина Шейк туърква сред група мъже (ВИДЕО)

Екоминистърът: Ще променим Закона за управление на отпадъците

РЗИ-Перник: Резултатите от последните проби от водата са с добри показатели

Започват строителството на всички 12 км от третата линия на метрото в София догодина

През втората половина на следващата година всички 12 км от третата линия на метрото ще бъдат в процес на строителство. Това каза инж. Стоян Братоев, изпълнителен директор на „Метрополитен“, пред „Фокус“.

„Има още малко процедури, които трябва да приключат в скоро време. Вече са приключили тръжните процедури за седемте станции. На осмата метростанция (на бул. „Владимир Вазов”) от централния участък , с който сега ще започнем -, тепърва ще се обяви процедура, но тя иска по-малко време за изграждане, така че до средата на следващата година и тя ще започне”, обясни той.

По думите му, за другите седем има избрани изпълнители, както и за тунела. „До края на годината ще бъде обявен търгът за депото, а следващата година и за участъка от кв. „Красно село” през кв. „Овча купел”, до жп линията София-Перник”, добави инж. Братоев. „В оперативната програма първоначално бяха включени 8 станции, но в последствие при едно заседание на Министерски съвет г-жа Йорданка Фандъкова предложи и се ангажира да се включи и участъка в кв. „Овча купел”. Той ще осигури едно добро обслужване на квартала, който в момента има проблеми с транспорта, и ще стигне до долната част на Горна Баня, където ще направи връзка с жп линията София-Перник”, посочи още той.

„Сега ще започнем първите 7 метростанции, тъй като за тях е необходимо 42 месеца строителство за разлика от другите, за които трябва 30-36 месеца. Тъй като всичко трябва да завърши приблизително заедно, първо ще започнем с участъка, който иска повече време и е по-трудоемък. Нашето виждане е, че в зависимост от готовността на отделните участъци някъде през втората половина на месец ноември ще започнем да информираме изпълнителите за стартиране на договорите, тъй като това, че са подписани договорите за избор на изпълнител, още не означава, че започва да тече срокът за изпълнение. Има специално изискване, че инженер-консултантът на проекта,съгласувано с нас като възложители, трябва да уведоми писмено изпълнителите за датата, от която започва да тече срокът на изпълнение на отделните участъци”, уточни инж. Братоев.

Той изрази надежда това да започне втората половина на ноември и постепенно вече да се разширява обхвата на работите, които ще започнат се изпълняват.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.