Протест на Мъри носи глоба на „Астана” - 1,2 млн. тенге

Протест на треньора Станимир Стоилов срещу съдийството донесе глоба на „Астана” от 1,2 млн. тенге (3778 евро). Мъри си позволи за първи път да изрази огорчение от реферите чак в своя 15-и месец в Казахстан. Българинът не издържа след мач срещу сънародник - 1:2 с „Иртиш” на треньора Димитър Димитров-Херо, на чужд терен на 26 септември.

Същата глоба от Контролно-дисциплинарния комитет се стовари и върху „Тараз” за двубой с отбора на бургазлията още на 18 юли (0:0), когато срещу арбитъра скочи треньорът Евгений Яровенко. Решенията за наказания са взети сега наведнъж, което подсказва колко редки са думите срещу съдийството в Казахстан.

„Грехът” на Мъри е формулиран така „Публична оценка от официално лице на клуба (главния треньор Станимир Стоилов) за действията на официални лица за мача.”
За коментари срещу съдийството на двубоя с „Иртиш” глоба от 600 хил. тенге (1889 евро) получи и Кайсар Бекенов, генерален мениджър на „Астана”.

Пак с толкова и по същия параграф е глобен спортният директор Алексей Коночкин за дербито с „Кайрат” (0:1) на 20 септември. Така, ако се съди само по глобите, на някои не им се иска шампионът да дублира титлата. Води „Кайрат” със 7 точки пред „Астана”, който има мач по-малко. „Иртиш” е пети и се бори за четвъртата позиция, даваща виза за Лига Европа.

А Стоилов бе „нападнат“ и от руски журналисти. Българинът направи тренировъчна игра с „Байтерек“, след която половин час отговаря на въпроси на московчаните от медийния холдинг ВГТРК.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят