Двукратно са се увеличили средствата за култура през изминалия мандат

„Средствата за култура през изминалия мандат са се увеличили двукратно. Това е една от приоритетните сфери за нас и ще продължи да бъде такава. Всичко, което направихме, е за хората, защото виждаме, че у тях има нестихваща жажда за култура”, каза кандидатът за кмет на Община Горна Оряховица от ПП ГЕРБ инж. Добромир Добрев на среща с ръководителите на творчески формации и състави и представители на колектива на НЧ „Напредък-1869”. На срещата присъстваха и народният представител инж. Клавдия Григорова – Ганчева и кандидати за общински съветници от листата на ГЕРБ.

„С доброто сътрудничество на местния бизнес успяхме да разгърнем още по-мащабно и да надградим досега съществуващите формати”, сподели кандидатът за общински съветник Йорданка Кушева. Като досегашен заместник-кмет в областта на хуманитарните дейности, тя обобщи извършеното през мандата в сферата на образованието, културата и социалните дейности. „Бъдещата програма на екипа ни е отворена и през следващите четири години ще продължим да я дописваме заедно с вас”, увериха присъстващите кандидатите на ГЕРБ. Програмата предвижда да продължи провеждането и надграждането на инициативите в духовния живот на общината на национално и регионално ниво, както и стимулиране на фестивалната култура чрез създаване и утвърждаване на нови формати в сферата на духовността. Ще продължи и експертното и финансово стимулиране на културните институции в общината.

Благодарност за отзивчивостта, помощта и подкрепата на екипа на инж. Добромир Добрев през мандата към творческите състави и техните участия и изяви, изрази председателят на НЧ „Напредък-1869” Атанас Петров. „Заедно с другото читалище, Горна Оряховица има културен облик, който се развива и градът вече е известен не само в страната, но и в чужбина”, каза още Атанас Петров и пожела на инж. Добрев победа на изборите още на първи тур. „За целия си стаж, аз не съм получавала такава подкрепа, както тази на инж. Добромир Добрев и неговия екип, заяви маестро Донка Копринкова, художествен ръководител и диригент на хор „Славянско единство” и почетен гражданин на Горна Оряховица.

По волята на избирателите и след 25 октомври ще продължим да работим отново заедно и да надграждаме започнатото, увериха кандидатите на ПП ГЕРБ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини