Мачовете и спортът по телевизията днес, петък, 28 февруари 2020

На 28 февруари 2020 да почерпят

Дневният хороскоп на Алена за петък, 28.02.2020

Почина началникът на отбраната ген. Андрей Боцев

ФБР пише за Хемингуей, Елвис, Ленън и Марлене Избрани текстове от личните досиета на знаменитостите

Жертвите на коронавируса в Италия станаха 17

Президентът връчи награди за отговорен бизнес

Емисиите от фини прахови частици в Стара Загора са под нормите

Нови 14 случая на коронавирус в Германия

Путин отказал да ползва двойници Предлагали му от съображения за сигурност

Трус с магнитуд 3,1 по Рихтер бе регистриран в Албания

Вирус истерия тресе България (обзор) В аптеките няма дезинфектанти, маски, термометри и противогрипни препарати

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 28 февруари 2020

Кметовете в община Сливен ще разясняват на хората за коронавируса, нюкясълската болест и инфлуенцата

Затвор за турски гражданин, причинил катастрофа с една жертва и трима ранени

Любен Дилов-син подкрепи кандидата за кмет на Видин Росица Кирова

Любен Дилов-син дойде във Видин специално, за да даде подкрепата си за Росица Кирова – единствената дама в битката за кметския пост в община Видин. „Във Видин се случва нещо уникално за България – тук се формира гражданско обединение, което има реалния шанс да разбие партийния модел, така че гражданите да поемат инициативата при определянето на общинската политика“, заяви Любен Дилов-син. Според него гражданско обединение „Единни за промяна“ има силно предимство на фона на партиите, които са натоварени с негативите от предходни провали както в управлението на държавата, така и в управлението на община Видин.

Любен Дилов-син оцени кампанията, провеждана от Росица Кирова и екипа на „Единни за промяна“, като изключително успешна. Това, заяви той, се доказва и от факта, че единствената жена кандидат за кмет на община Видин според всички социологически проучвания води с над 15% преднина пред своите съперници и е сигурен участник в балотаж, като има шанс да вземе победата още на първи тур.

Самата Росица Кирова обясни, че в екипа на „Единни за промяна“ са събрани хора, постигнали личен и професионален успех, които в никакъв случай заради едната заплата на общински съветник няма да направят компромис със съвестта си. „Досега в Общинския съвет бях свидетел как масово общински съветници, водени от желанието си да получат някаква облага или да се реши техен проблем, се присъединяваха към групата, към кликата около кмета и си продаваха душата. Ние сме хора, които няма да си продадем душите!“, заяви първата дама на „Единни за промяна“.

Кирова, която е с номер 11 в бюлетината, сподели, че представители на политически партии вече са я търсили, за да й предложат подкрепата си на втори тур в замяна на постове. „За мен най-важното е и след 25 октомври, и след една година, а и след четири години да мога без срам да гледам съгражданите си в очите и да запазя своето достойнство. По тази причина, когато стигна до балотаж, няма да правя пазарлъци като обещавам постове в замяна на подкрепа, няма да влизам в безпринципни договорки! Ще разчитам на подкрепата на гражданите, независимо на коя партия симпатизират. Ако искат промяна, ще я направим заедно!“, заяви кандидатът за кмет на община Видин Росица Кирова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.