Любен Дилов-син подкрепи кандидата за кмет на Видин Росица Кирова

Любен Дилов-син дойде във Видин специално, за да даде подкрепата си за Росица Кирова - единствената дама в битката за кметския пост в община Видин. "Във Видин се случва нещо уникално за България - тук се формира гражданско обединение, което има реалния шанс да разбие партийния модел, така че гражданите да поемат инициативата при определянето на общинската политика", заяви Любен Дилов-син. Според него гражданско обединение "Единни за промяна" има силно предимство на фона на партиите, които са натоварени с негативите от предходни провали както в управлението на държавата, така и в управлението на община Видин.

Любен Дилов-син оцени кампанията, провеждана от Росица Кирова и екипа на "Единни за промяна", като изключително успешна. Това, заяви той, се доказва и от факта, че единствената жена кандидат за кмет на община Видин според всички социологически проучвания води с над 15% преднина пред своите съперници и е сигурен участник в балотаж, като има шанс да вземе победата още на първи тур.

Самата Росица Кирова обясни, че в екипа на "Единни за промяна" са събрани хора, постигнали личен и професионален успех, които в никакъв случай заради едната заплата на общински съветник няма да направят компромис със съвестта си. "Досега в Общинския съвет бях свидетел как масово общински съветници, водени от желанието си да получат някаква облага или да се реши техен проблем, се присъединяваха към групата, към кликата около кмета и си продаваха душата. Ние сме хора, които няма да си продадем душите!", заяви първата дама на "Единни за промяна".

Кирова, която е с номер 11 в бюлетината, сподели, че представители на политически партии вече са я търсили, за да й предложат подкрепата си на втори тур в замяна на постове. "За мен най-важното е и след 25 октомври, и след една година, а и след четири години да мога без срам да гледам съгражданите си в очите и да запазя своето достойнство. По тази причина, когато стигна до балотаж, няма да правя пазарлъци като обещавам постове в замяна на подкрепа, няма да влизам в безпринципни договорки! Ще разчитам на подкрепата на гражданите, независимо на коя партия симпатизират. Ако искат промяна, ще я направим заедно!", заяви кандидатът за кмет на община Видин Росица Кирова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони