Автомобил с афганистанци с шофьор от Чирпан удари кола на жандармерията при гонка в Бургас

Лек автомобил с чужденци е блъснал полицейска кола след гонка в Бургас, съобщават от МВР, цитирани от Дарик радио.

Инцидентът е станал около 3.50 ч. вчера в района на разклона на село Дебелт.

Служители от бургаската жандармерия забелязали приближаващи се с висока скорост три леки автомобили. Полицейските служители подали сигнал за спиране със стоп-палка, но водачите продължили движението си. Полицейската кола потеглила след нарушителите.

Междувременно униформените потърсили съдействие от служители на Четвърто районно управление в морския град, които блокирали една от улиците, за да спрат преследваните автомобили. Жандармеристите се изравнили с една от преследваните коли - със старозагорска регистрация, движеща се в дясната пътна лента.

При опит да избяга, водачът на автомобила завил рязко наляво и навлизайки в пътното платно на полицейската кола, я блъснал. Нанесени са леки щети. След катастрофата автомобилът спрял, но водачът успял да избяга. От купето излезли осем афганистански граждани, нелегално преминали границата на България.

Спрян е и лек автомобил с пловдивска регистрация, управляван от 33- годишния С.М. от Чирпан. В колата били открити още седем нелегални мигранти от Афганистан. Водачът на третия автомобил успял да избяга с него и продължил в посока към центъра на Бургас.

Впоследствие е установено, че чуждите граждани се качили в леките автомобили в района на село Пънчево, Община Средец, като се придвижвали по маршрут село Дебелт - Бургас.
Афганистанците са задържани за срок от 24 часа и предадени на сектор "Миграция" към МВР-Бургас.

По случая е образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони