Осъдиха условно похотлив дядка, блудствал с непълнолетно момиче от Петрич

Станимир Стоилов: Случват се неща, които не ми харесват

Унгария иска от Брюксел половин милиард евро обезщетние за охраната на границите

8 години решетки за рецидивист, изнасилил жена на улицата

“Тоалетна” зад храст на столичния площад “Света Неделя”

ЧСИ отива на съд за кражба на над 320 000 лв. от длъжници

Разследват палеж на кучкарник на зоозащитници

“Воля” реже Реформаторите и Бареков от избирателните комисии

Един от 10 българи вярва, че Истанбулската конвенция ще ограничи насилието върху жени 70% са срещу гей-браковете

Футболна България се прости с Георги Марков

Условна присъда за педофил, посегнал на 12-годишно момче

Община Разлог е първата община в България, която успешно интегрира регистъра на услуги, с което заслужи адмирации от Министерски съвет

Takeaway.com придоби BGmenu

Евродепутати: ЕС не може да наложи въвеждане на регистрираните партньорства в България

Борис Цветков: Абсурдно е да вдигаш двойна китайска стена от небостъргачи между “Дружба” и “Младост”

Божидар Димитров: Да наградим граничарите от стрелбата в Средец

Шефът на НИМ Божидар Димитров предложи за награда граничарите, стреляли в Средец, в личния си профил във фейсбук. Там той пише:

“За българите, както и за всяка сериозна държава границите на страната винаги са били освен всичко друго и символ на държавност. Има държавни граници – има държава, няма държавни граници – няма държава. Границата е свещена и нерегламентираното й пресичане винаги се е смятало за държавно престъпление. Чужди автори пишейки със завист за българската система за държавни граници, казват, че по границата е минавал вал с ров увенчан, както и днес от ограда с бодлива тел. Отново чужди автори (византийски и арабски) пишат, че граничари които пропуснат нарушители се наказват със смърт. В същото време жертва на тези гранични правила става през 980 г. и българския цар Борис ІІ, той бил пленник във Византия, успял да избяга, но бил облечен с ромейски дрехи и на българската граница бил убит от български граничар, който не го познал.

За това смятам, че тримата граничари от Средец във висша степен са изпълнили дълга си на българска гранична стража, задържайки с опасност на живота си група от превъзхождащи ги двадесет пъти млади и здрави нарушители на границата. Добрия пример трябва да се възнаграждава, затова предлагам подписка, за да бъдат отличени с висш държавен орден полагащ се при такива случаи. Подписвам се първи под тази подписка, надявайки се че тя ще достигне бройката от стотици хиляди български граждани на която не е чужда сигурността на България и защитата й.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.