Дневен хороскоп на Алена за неделя, 23.02.2020

На 23 февруари 2020 да почерпят

Кралски особи ритат трона в името на любовта

Десетки арестувани при антиправителствени протести в Казахстан

Кристалина Георгиева: Икономическият ръст на Китай ще бъде по-малък от очакваното

Марсилия до дъно

Караянчева за прекратения Луковмарш: Антисемитизмът, расизмът и ксенофобията нямат място в обществото ни

Черногорец издигна 6-тонен пилон с най-голямото българско знаме в София

Владислав Горанов: Ако погледнем числата, държавата се развива изключително успешно

Японските власти пуснали 23-ма пътници от „Даймънд принсес“, без да ги проверят за коронавирус

Външно министерство: Провеждането на Луковмарш бе предотвратено благодарение усилията на българските власти

Шефът на „Райънеър“ иска по-щателни проверки на мъжете мюсюлмани по летищата

Франция започна закриването на най-старата си АЕЦ

Луковмарш не се проведе

Коронавирус и в Обединените арабски емирства

Божидар Димитров: Да наградим граничарите от стрелбата в Средец

Шефът на НИМ Божидар Димитров предложи за награда граничарите, стреляли в Средец, в личния си профил във фейсбук. Там той пише:

„За българите, както и за всяка сериозна държава границите на страната винаги са били освен всичко друго и символ на държавност. Има държавни граници – има държава, няма държавни граници – няма държава. Границата е свещена и нерегламентираното й пресичане винаги се е смятало за държавно престъпление. Чужди автори пишейки със завист за българската система за държавни граници, казват, че по границата е минавал вал с ров увенчан, както и днес от ограда с бодлива тел. Отново чужди автори (византийски и арабски) пишат, че граничари които пропуснат нарушители се наказват със смърт. В същото време жертва на тези гранични правила става през 980 г. и българския цар Борис ІІ, той бил пленник във Византия, успял да избяга, но бил облечен с ромейски дрехи и на българската граница бил убит от български граничар, който не го познал.

За това смятам, че тримата граничари от Средец във висша степен са изпълнили дълга си на българска гранична стража, задържайки с опасност на живота си група от превъзхождащи ги двадесет пъти млади и здрави нарушители на границата. Добрия пример трябва да се възнаграждава, затова предлагам подписка, за да бъдат отличени с висш държавен орден полагащ се при такива случаи. Подписвам се първи под тази подписка, надявайки се че тя ще достигне бройката от стотици хиляди български граждани на която не е чужда сигурността на България и защитата й.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.