Нети разбра, че е осиновена, сестра й е популярна водеща

1500 лв. глоба за попиляна бира на пътя

Данаил Кирилов: Нямам съмнения, че системата за случайно разпределения на дела е била манипулирана

Министерски съвет пусна официален сайт за борба с коронавируса Ще предоставя информация за всички предприети мерки и дейности от изпълнителната власт

Харви Уайнстийн вече няма симптоми на Covid-19

Дават по една минимална работна заплата и осигуровки за свободния сектор в културата

Вицепремиерът Каракачанов предлага забрана за внос на чужди земеделски продукти в сезона до изчерпване на българските

Какво прави българинът, като му кажат “не излизай”?

Бой в домашния арест Веруюто „Бие ме, защото ме обича“ се възражда в здравната криза

Борис Джонсън остава в болница

61-годишна жена е с коронавирус в болницата в Горна Оряховица От общо петима заболели, трима вече са здрави

Тръмп, Путин и крал Салман обсъдиха стабилизиране на търговията с петрол

Д-р Симидчиев: Алергичният ринит може да бъде сгрешен с вирусна инфекция

Катастрофа ограничава движението на магистрала „Тракия“

13 нови случая на коронавирус у нас, общият брой на заразените е 624 (ВИДЕО) Чака се пробата на починал мъж в Александровска болница, каза ген. Мутафчийски

Лукарски: България е с най-стария автомобилен парк в Европа

България е с най-стария автомобилен парк в Европа – 39% са коли над 20 години. Това каза пред журналисти министърът на икономиката Божидар Лукарски, след като откри тазгодишното издание на „Автомобилен салон София“, предаде „Фокус“.

„За нас инвеститорите в областта на автомобилната индустрия са изключително важни. Това е един лакмус за това как се развива икономиката. Присъствието на инвеститори от автомобилния бизнес е един качествен белег за това докъде сме стигнали и оценка за работата ни“, заяви Лукарски. Той уточни, че в много страни това е ограничено законодателно, но той лично не смята, че това би имало добър социален ефект за българите. България предлага благоприятна среда за привличането на инвестиции в автомобилната индустрия.

„В крайна сметка моята цел е покупателната способност на българите да се повишава. Опитваме се да привлечем производители. Привлекли сме доста. Тази година открихме няколко инвестиции, свързани с автомобилната индустрия. Не става дума за производство на готови автомобили от колелото до каросерията – това, в което сме специалисти, е свързано с производството на електронни, механични и други компоненти за автомобилната индустрия“, обясни още Божидар Лукарски.

„Чест е за мен да прережа лентата на тазгодишното издание на „Автомобилен салон София“. Само месец след изложението във Франкфурт българската публика ще има възможността да се запознае с най-новите тенденции и технологии в бранша. В рамките на седмица ще видим как и интелигентността и фантазията са превърнати в качество и комфорт“, заяви Лукрарски.

По думите му, автомобилното производство е приоритетен сектор за осъществяване на чуждестранни инвестиции в страната и един от секторите с най-голям потенциал за развитие. „В него работят повече от 100 международни и местни компании и производители на части. Инвеститорите оценяват високо макроикономическата и финансовата стабилност. Страната ни се разглежда както конкурентна инвестиционна дестинация на производителите на автомобили. Надявам се, че интересът на инвеститорите и купувачите ще бъде максимално задоволен на това изложение“, допълни Лукарски.

Той заяви, че успехът на събитието до известна степен ще бъде индикатор за развитието на икономиката и повишаването на покупателната способност, а това е основната му задача като министър на икономиката.

Изпълнителни директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ Цветелин Цветанов прочете поздравителен адрес от името на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. В него се посочва, че инициативата дава възможност на любителите на автомобили да разгледат новите модели да се запознаят с новостите в сектора.

„Въпреки въвеждането на все по-съвременни системи за сигурност в автомобилите и предприетите от държавата мерки за подобряване на пътната безопасност, всеки ден по българските пътища ставаме свидетели на тежки катастрофи с жертви и пострадали. Причините са много – неправилно изпреварване, висока скорост, отнемане на предимство и неспазване на правилата за движение. Цялото общество трябва да разбере необходимостта всички заедно да работят за справянето с този проблем. Призоваваме водачите да бъдат разумни и отговорни на пътя, защото по-голяма ценност от живота и здравето няма“, се казва още в поздравителния адрес на Ивайло Московски.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.