Забраняват ексцесии на „червения“ митинг

Всякакви провокации с камъни и бомбички ще бъдат забранени на „червения“ митинг пред парламента в неделя. С декларация фенклуб „Сектор Г“ призова за цивилизован протест в името на ЦСКА и против събитията с клуба. „Политиците ги е страх само от нашето присъствие, а не от бомбички и счупени прозорци - пише в депешата. - За разлика от партиите, ние не се нуждаем от платени автобуси, кебапчета и чалга певици, за да се съберем няколко хиляди души пред парламента. Нека да не даваме поводи на полицията да възпрепятства законно разрешения ни протест.“

Сборният пункт ще бъде на езерото „Ариана“ малко след 16 ч. Феновете на ЦСКА призоваха всички спортисти извън футбола, защитаващи емблемата, да гледат мача с „Витоша“ (Бистрица) от 14,15 ч и после да се включат в протеста. Специално оторизирани запалянковци ще бъдат на първа линия. По всяка вероятност движението на Орлов мост и бул. „Цар Освободител“ ще бъде спряно заради шествието. Из фейсбук се появиха настроения шествието да се насочи и към зала „Арена Армеец“, където ще играят волейболните национали - за трето или първо място в Европа. Но тарторите на агитката веднага тушираха подобни намерения.

На мача с „Витоша“ се очаква рекорден брой фенове - около 10 000. „Бистришките тигри“ са втори в класирането и единствени гонят ЦСКА в Югозападната „В“ група. Най-известният футболист в историята на „Витоша“ е премиерът Бойко Борисов, който обаче отдавна не влиза в игра.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят