Бонд троши коли за 32 млн. евро

ФЕНОМЕНАЛНИ АВТОМОБИЛИ СТАВАТ НА СТАРО ЖЕЛЯЗО В ЗРЕЛИЩНИ ГОНКИ

Водка с мартини, красиви жени, бързи коли, невъзможни мисии. Това е животът на Бонд. Джеймс Бонд. Знаменитият таен агент отново спасява родината, кралицата и човечеството с цената на някакви си 32 милиона евро. Такава е стойността на суперавтомобилите, които той с характерния маниер на невъзмутим и безкомпромисен джентълмен превръща в старо желязо в новия филм от култовата поредица. Дългоочакваната лента „Спектър” ще се завърти скоро в кината и трябва да оправдае интереса и парите на зрителите с щедра доза зрелищни каскади. В тях мистър Бонд надминава себе си и поставя световен рекорд по бързо унищожаване на лъскави и скъпи коли. И докато нежната половина от публиката въздиша по ледения поглед на актьора Даниел Крейг в четвъртата му изява като агент 007, на мъжете ще им се плаче от неговите безпардонни обноски към колите, за които всеки човек с високооктанова кръв мечтае.

Във фойерверките от каскади, експлозии и преследвания по тесните и криволичещи улици на Рим най-големият злодей на света мистър Хинкс (Дейв Баутиста) гони Бонд зад волана на Jaguar C-X75. Хибридният суперавтомобил е конструиран съвместно с инженерите на отбора „Уилямс” от „Формула 1” и се задвижва от бензиново-електрически пакет с мощност над 850 коня. За съжаление този модел, както и някои от останалите коли във филма, никога няма да бъдат забелязани извън киносалоните, защото са създадени специално за филма. Няколко екземпляра от породистия Jaguar се превръщат във вторични суровини по време на снимките. Жалко за този великолепен хищник с изключителна бързина (350 км/ч), която идва от двата елмотора и 1,6-литровия бензинов двигател с турбокомпресор и суперчарджър, комбинирани със 7-степенна роботизирана скоростна кутия с ръчна смяна на предавките. Това е най-технологичният Jaguar, създаван досега в историята.

Автомобилните ценители ще усетят болки в областта на сърцето и при сцените, в които Бонд потрошава своя Aston Martin DB10. Зашеметяващото купе също е създадено специално за „Спектър” и продължава поставената още от старите ленти с Шон Конъри и Aston Martin DB5 традиция агент 007 да върши подвизи в името на Англия с английска кола. При заснемането на каскадите из Рим са смачкани седем автомобила Aston Martin DB10 с могъщ 4,7-литров двигател V8. Разказват, че даже на актьора Даниел Крейг му дожаляло и се ядосвал, че безподобната му служебна кола никога няма да бъде пусната в серийно производство. Дано хората по върховете на Aston Martin се вслушат в думите му.

Автомобилни гонитби в „Спектър” оглушават не само във Вечния град, но и Алпите, където на заледената сцена излизат величествените офроудъри на Land Rover. Преследването в планината е между супербързия Range Rover Sport SVR (5,0-литров двигател V8 със суперчарджър) и Defender Big Foot с неговите гигантски 37-инчови гуми.

С благородната мисия да спаси света Джеймс Бонд понякога се изявява като български автоджигит, особено когато фучи със 180 км/ч през Ватикана. Координаторът на каскадите Гари Пауъл разкрива, че са бръмчали цяла нощ там, за да произведат 4-секунди от лентата. Унищожените коли на стойност 32 млн. евро допринасят за рекордния за блокбъстър бюджет от 271 млн. евро, с какъвто се хвалят продуцентите на филма “Спектър”. Имат пари, харчат си ги.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили