Мачовете и спортът по телевизията днес, сряда, 26 февруари 2020

На 26 февруари 2020 да почерпят

Дневният хороскоп на Алена за сряда, 26.02.2020

Мъж опита да взриви кола близо до Пентагона

Депутатът от ГЕРБ Станислав Стоянов: Населените места край Велико Търново стават все по-привлекателни за живеене и бизнес

Представиха в Свищов интернет платформа за стимулиране на предприемачеството на малкия и среден бизнес Разработката е за трансграничния регион

Пазарът в Лондон през 2020 г. ще се съвземе

Сделки за над $3 млрд. договори Тръмп с Моди (ИНФОГРАФИКА) Индия купува бойни хеликоптери на “Локхийд Мартин”

Сирийската армия превзе още един град в Идлиб

Песков: Русия не се меси във вътрешните работи на други държави

Румен Радев: Секторът на информационните и комуникационни технологии е „вододел“ за развитието на нациите

В Сърбия пристигна втора доставка на руските системи „Панцир С1“

„Изтрийте миналото” се открои на Берлинале Нестандартен френско-белгийски филм впечатли публиката

Скъсяват болнични след някои операции (обзор)

Втори задържан за инцидента, в който кола се вряза в карнавално шествие в Германия

Фандъкова: Съвместно с БАН ще следим постоянно качеството на въздуха на София

Съвместно с института по електроника към БАН разработваме проект за постоянен мониторинг на качеството на въздуха на цялата територия на София. Новият метод позволява да се установяват конкретните източници на замърсяване над определени територии и промишлени зони. Това каза Йорданка Фандъкова, кандидат на ГЕРБ за кмет на София, по време на откриването на Нанотехнологичен център с лаборатории към Института по физика на твърдото тяло, съобщиха от пресцентъра на партията.

„Въведох принципа при повечето проекти на Столична община да се канят за участие и учените. Така успяхме да изградим ефективни партньорства, в полза на града, с повечето университети и институти към БАН“, посочи Фандъкова. „Когато разговарям с потенциални инвеститорите, те винаги посочват подготвените и висококвалифицирани кадри и възможностите за връзка с науката в София. Затова си поставихме за цел да подпомагаме партньорствата между бизнеса и научните институти“, каза още тя.

След откриването на нанотехнологичния център Йорданка Фандъкова се срещна и с членовете на експертния съвет по наука, технологии и иновации към Столична община, в който влизат представители на институтите на БАН, университетите и учени. На срещата присъстваха и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ Николай Стойнев, Димитър Папукчиев и Емануела Стоманякова. Фандъкова подчерта, че София е първата община, която и подписала рамков договор с БАН и е разработила първата в страната общинска стратегия за иновации, която предстои да бъде внесена в новия общински съвет.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.