Двама души загинаха при автобусна катастрофа в Полша

Училище осъмна с кръст и оскубани цветя

Премиерът Борисов за Западните Балкани: Горд съм! (СНИМКИ)

Прегазен на пешеходна пътека старец, издъхна в болница

Търговската война на Тръмп Резултатът ще е понижение на потенциала за растеж както на САЩ, така и на световната икономика

Най-хубавият подарък Porsche 911 Speedster е концепт, който може да бъде произведен в малка серия

Черната Златка прекали с фитнеса

Радев похвали кабинета “Борисов” за европредседателството (СНИМКИ)

Явор Божанков: Вотът на недоверие се иска и заради зачестилите случаи на несигурност и насилие

Цвета Караянчева: Българското европредседателство успя

Кипър създава кибер полиция Целта е да подобри превенцията и борбата с организираната престъпност, тероризма и киберпрестъпността

На кое място боли най-много?

Екатерина Захариева: Членството на Македония в ЕС вече е реална перспектива

Камионетка се блъсна в пешеходци в близост до музикален фестивал в Холандия Един човек е загинал, трима са ранени

Жена се вряза с колата си в участници във велосипедно състезание в Белгия 19 души са ранени

Фандъкова: Съвместно с БАН ще следим постоянно качеството на въздуха на София

Съвместно с института по електроника към БАН разработваме проект за постоянен мониторинг на качеството на въздуха на цялата територия на София. Новият метод позволява да се установяват конкретните източници на замърсяване над определени територии и промишлени зони. Това каза Йорданка Фандъкова, кандидат на ГЕРБ за кмет на София, по време на откриването на Нанотехнологичен център с лаборатории към Института по физика на твърдото тяло, съобщиха от пресцентъра на партията.

„Въведох принципа при повечето проекти на Столична община да се канят за участие и учените. Така успяхме да изградим ефективни партньорства, в полза на града, с повечето университети и институти към БАН”, посочи Фандъкова. „Когато разговарям с потенциални инвеститорите, те винаги посочват подготвените и висококвалифицирани кадри и възможностите за връзка с науката в София. Затова си поставихме за цел да подпомагаме партньорствата между бизнеса и научните институти“, каза още тя.

След откриването на нанотехнологичния център Йорданка Фандъкова се срещна и с членовете на експертния съвет по наука, технологии и иновации към Столична община, в който влизат представители на институтите на БАН, университетите и учени. На срещата присъстваха и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ Николай Стойнев, Димитър Папукчиев и Емануела Стоманякова. Фандъкова подчерта, че София е първата община, която и подписала рамков договор с БАН и е разработила първата в страната общинска стратегия за иновации, която предстои да бъде внесена в новия общински съвет.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.