Николина Ангелкова: Митовете са неразделна част от туризма и привличат посетители

Легендите и митовете са неразделна част от българския туризъм. Това каза пред „Фокус“ министърът на туризма Николина Ангелкова. Според нея легендите са най-бързият и лесен начин да се популяризират различни дестинации в България.

Легендите са магията, която всеки един турист търси и страната ни в това отношение е уникална, допълни Ангелкова.

“Tуризмът не е просто да отидеш някъде на почивка. Туризмът е изживяване, туризмът е усещане и всичко това се дава от легендите и от митовете. Те създават едно приятно очакване да отидеш и да срещнеш буквално тази легенда пред теб. И аз смятам, че те трябва да заемат и ще заемат в нашата политика основен фокус. Всички ние сме израснали с легендата за Орфей, за Дионисий, с нестинарството, с легендата за Баба Вида, за скалния гълъб на Перистера. Това са уникални места, които стават живи, когато се разказва за тях. Именно това прави нашите региони уникални. Във всяко едно село, във всяка една община ние имаме легенда.

Легендите показват какво е било по нашите земи преди много години и всъщност дават на хората тази емоция, това приятно чувство, което ги кара да се потопят в магията на легендата, в магията на историята“, каза още министър Ангелкова.

По думите и България в това отношение е уникална и има изключително много легенди, с които могат да се привличат туристи. Министър Николина Ангелкова каза още, че легендите у нас трябва да бъдат съхранени и използване за развитие на туризма у нас. Разработват се съвемстни туристически продукти с нашите съседни страни, тъй като ние имаме обща култруа, сходен бит и история, каза още Ангелкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес