Кучета пазачи тероризират работници, нахапаха човек по ръцете и слабините

Работници са били зверски нахапани от кучета пазачи на работното им място. Инцидентите са станали в пловдивското село Крумово.

Кучетата били пуснати да се разхождат в двора при служителите. За случая са уведомени прокуратурата и Инспекцията по труда, съобщава trafficnews.bg.

Тодор е бил редовна смяна на работа, когато излиза за кратка почивка в двора на цеха. Тогава върху него се нахвърля отвързаното куче. „Без да дава индикация, че ще напада, заръфа ме за дясната ръка. Аз с другата ръка започнах да го удрям. След това ме повали на земята, захапа ме от вътрешната страна на двата крака, около колената”, разказва той.

Младият мъж има тежки рани по ръцете и слабините. Той обаче не е първият пострадал. Преди по-малко от месец млада жена е била нападната от същото куче. Тя била повалена на земята и ръфана от кучето по шията и главата.

„Двете кучета по същия начин издебват момичето и го нападат. Събарят го на земята. Тя има ухапвания по главата, по ръката. Отбранявала се е и е дала време на колегите да успеят да озаптят двете кучета, което е станало доста трудно. Във времето по-назад въпросното куче е хапало и други хора, но просто няма оплакване”, разказва Недялко, бивш служител.

От синдиката на КТ „Подкрепа” са категорични, че мястото на кучето не е в двора с работниците. Собствениците на цеха твърдят, че са предупредили работниците за отвързаното куче, но не очаквали то да нападне хора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини