Агенция АФИС: ГЕРБ събира подкрепата на 26% от населението, БСП – 22,4%

Димитър Маргаритов, КЗП: Социалните мрежи трябва да спазват правилата за защита на потребителите при търговията онлайн

Музей „Етър” в Габрово показва уникални гравирани медни съдове

Арх. Борислав Игнатов: Електронизацията на разрешителните за строеж ще улесни гражданите и общините

Турските власти разпоредиха арест на 170 военни заради преврата

Комисия възпитава с безплатно кино в Шумен Зрителите ще разговарят с Ники Илиев и Орлин Павлов

Каракачанов отговори на Радев: Модернизацията на армията не е прекратена

Боряна Калейн: Не съм тръгвала с идеята за медали

Цветан Цветанов: Президентът изглежда притеснен

Трус с магнитуд 4,3 по Рихтер е регистриран на гръцкия остров Алонисос

ООН призова за борба срещу „Ислямска държава“ в Ирак

Производителят на китарите “Гибсън” е пред фалит

Германски военни в Източна Европа се оплакват от липса на зимно облекло

Мадуро поиска диалог с Тръмп

Фърги за се извини за гавра с химна на САЩ (ВИДЕО)

Фандъкова: Разширяваме програмата за поддържане на междублокови пространства

“През следващите години преместваме фокуса на инвестициите към жилищните квартали – това означава поддържане и изграждане на зелени площи в междублоковите пространства и ремонт на улиците и тротоарите във всички райони“. Toва каза кандидатът на ГЕРБ за кмет на София Йорданка Фандъкова при срещата с жители на ж.к.„Дружба“, които са участвали в програмата „Зелена София“ на Столична община.

Програмата беше създадена през 2011 г. по идея на Йорданка Фандъкова и осигурява материалите за възстановяване на градинки и междублокови пространства – дървета, цвета, пейки, с труда на гражданите. През изминалите четири години с инициативността на гражданите са облагородени общо 467 градинки с пейки до домовете.

„Програма „Зелена София“ има голяма популярност. Помагаме на хората с нужните материали, а те с труда си възстановяват пространството пред блока . Това лично участие кара повече хора да поддържат и пазят зеленината“, подчерта Фандъкова. Тя обясни, че една от задачите, която трябва да бъдат свършена през следващите години е да се разшири обхвата на разделно събиране. „Това ще стане и с допълнителни стимули към гражданите и фирмите да се включат. Разработваме механизъм, който да позволи спестените средства чрез разделното събиране на отпадъци да бъдат връщани обратно в районите като възстановяваме градинки, детски и спортни площадки, които избираме заедно с гражданите“, каза още Йорданка Фандъкова.

„Програма “Зелена София” има за цел да подобри състоянието на зелените площи и парковото обзавеждане и още по-важно да осигури условия и са насърчи активното гражданско включване. Чрез нея се насърчават местните инициативи, водещи до повишаване качеството на живот, социалното общуване и гражданската активност“, каза Лорита Радева, председател на комисията по „Екология“ към Столичния общински съвет и кандидат за общински съветник от ГЕРБ. В срещата участваха и кандидатът за кмет на район „Искър“ Ивайло Цеков и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ Екатерина Йорданова и Венетка Серафимова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.