Методи Андреев: Заставам зад граничните полицаи

Депутатът от ГЕРБ Методи Андреев подкрепя действията на граничните полицаи и застава на страната на закона по отношение на инцидента, довел до смъртта на мигрант в България. Това каза самия той пред „Фокус”.

По думите му, основният проблем е, че нелегално преминалия мигрант е прострелян не докато преминава границата, а след това. „Въпросът е как тази група мигранти е преминала през границата. Това означава, че там трябва нещо да се провери”, коментира Андреев. Той смята, че ако е имало действителна опасност за живота на тримата полицаи, то те е трябвало да защитят своя живот. „Трима срещу петдесет – как да стане? Не оправдавам смъртта на този човек, но големия въпрос е как тази група мигранти са преминали границата”, добави депутатът Методи Андреев.

Според него, случилото се подсказва за предприемане на мерки по отношение на бежанската криза, но всичко опира до борбата с корупцията по българските гранции. „Българската корупция вече застрашава националната ни сигурност. Всичко това в един момент може да се стовари върху нас с огромна сила и да нанесе непоправими щети върху българската държавата и българската нация”, коментира още Андреев. По думите му, държавата трябва да се бори с корупцията на всички нива.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини