Шофьор е с опасност за живота след сблъсък с крава край Казанлък

Оставена без надзор крава предизвика катастрофа на пътя между Казанлък и село Енина и едва не коства живота на 56-годишен мъж.

Инцидентът станал в петък около 19,20 часа на 3 километра от селото. В тъмното 56-годишен казанлъчанин е бил изненадан от животното, което спокойно се разхождало по пътното платно. Мъжът го видял в последния момент в неосветения участък. Не успял да спре и забил своя "Опел Корса" челно в кравата.

При удара животното изхвърчало в странична канавка, където е открито мъртво, шофьорът е транспортиран в Университетска болница в Стара Загора в тежко състояние с множество травми по цялото тяло. Казанлъчанинът все още е с опасност за живота. Поради състоянието му, водачът не е тестван за употреба на алкохол, взета му е кръвна проба за анализ, информираха от полицията. Колата му пък е била буквално смазана от удара в масивното животно.

По случая е образувано досъдебно производство. и се търси собственика на безпризорните крави. Минути след произшествието на униформените се наложило да пъдят от пътя още едно от животните.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини