Секси лъвицата Оливия Уайлд ще се пробва в режисурата Дебютният филм на мацето се казва “Booksmart”

ООН прие единодушно резолюция за прекратяване на огъня в Сирия

Филм с българско участие спечели “Златна мечка” на “Берлинале” (СНИМКИ)

Шофьорка заби колата си във бензиностанция в Благоевград

Все повече туристи от Азия идват у нас с цел винен туризъм

Работодатели дават щедри бонуси за довеждане на нов колега в офиса

Сидеров: Мога да намера нов енергиен министър

КАТ преброи 2536 ранени по-малко от лекарите Разлика с над 22% между данните на МВР и Министерство на здравеопазването установи Институтът за пътна безопасност

Забраниха играчките оръжия в пакистанска провинция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в неделя, 25 февруари 2018

Сняг и паднали дървета на Шипченския проход

Въоръжен мъж се барикадира в дома си във Велинград Излезе да вземе дърва за печката и го арестуваха

„Левски“ подгони вечния съперник

Цветанов в Сандански: Усилията на ГЕРБ са насочени към реализирането на успешни политики в местната власт

“Реал” се утвърди в тройката

Иван Портних: Виница ще има нови улици и парк с детски и спортни площадки

Виница ще има парк с детски и спортни площадки, с фитнес на открито. Tова заяви кандидатът на ГЕРБ за кмет на Варна Иван Портних. На среща с жители на квартала в ремонтираното читалище „Прогрес” той обясни, че паркът ще бъде изграден върху терен от 6 декара, който е държавна собственост и с решение на Министерския съвет е бил предоставен на община Варна. „Това се налага поради липсата на други подходящи терени на достатъчно комуникативно място в района. Целта ни е да осигурим безопасно място за игра на децата и уютна зона за отдих на младите семейства”, разясни Портних в присъствието на кандидата на ГЕРБ за кмет на района Петя Проданова, както и на кандидатите за общински съветници от листата на партията Тодор Балабанов, Мартин Байчев, Калин Калевски, Людмила Колева, Антоанета Цветкова, Стоян Попов, Борислав Нанков, Кирил Пенев и Жечка Георгиева. Портних увери, че след мащабните ремонти на главни пътни артерии, усилията през следващия мандат ще бъдат насочени към кварталите, към малките улици и междублоковите пространства. Промяната ще стигне до всеки дом, категоричен бе кандидатът на ГЕРБ за кмет.

Той информира, че след укрепителните работи, които се наложиха заради свлачищни процеси, започва мащабен ремонт на централната пътна артерия в квартал Виница – бул. „Цар Борис III”, който включва подновяване на ВиК комуникациите, на тротоарите, изграждане на велоалея.

Портних подчерта, че средствата, влезли във Варна по различни линии само за 2 години, надхвърлят привлечените през целия период на прехода. „Работим упорито, имаме пълна проектна готовност за новия програмен период – само по оперативна програма „Региони в растеж” са осигурени 84 млн. лв. за Варна, проектите са готови, можем да започнем работа веднага”, каза той.

„Мандатът беше много динамичен. След встъпването в длъжност на кмета Иван Портних темпът на работа се ускори и видимите резултати се умножиха”, заяви Петя Проданова и отчете, че в квартала е била изградена и въведена в експлоатация канализация, която е довела до промени в системата на подаване на водата, а с това авариите по мрежата са намалели. Подготвен е проект за изграждане на канализация на селищно образувание „Виница – Север”, за което е получено финансиране от ПУДООС и към момента тече процедура по избор на изпълнител.

С помещения за 2 нови групи, физкултурен салон и хранителен комплекс беше разширена детска градина „Иглика”, към която предстои изграждане на специална дренажна система. Преустроени са класни стаи и фоайето на ОУ „Панайот Волов”, където бяха разкрити целодневни групи за предучилищно образование с условия и за сън. С грижа за безопасността на учениците бяха ремонтирани и прилежащите към училището тротоари, изградиха се специални повдигнати пешеходни пътеки пред двата входа, обновена бе и детската площадка на ул. „Черно море”.

За по-добро обслужване на гражданите в центъра на квартала се строи нова сграда, в която ще се помещава администрацията. „Тук ще има приемна на полицията. Предвиден е нов, просторен и модерен, осигуряващ всички потребности, пенсионерски клуб. Ще се създадат условия за осигуряване и на допълнителни услуги за хората – местни данъци, кадастър, социални услуги”, заяви Петя Проданова.

В отговор на поставения от граждани проблем със сметоизвозването Иван Портних разясни, че почистването на града ще се подобри само до няколко месеца. „Наследихме концесии, сключвани преди повече от 10 години, които не отговарят на изискванията за развитие на града за десетилетие напред. Три от тези концесии вече са изтекли, до месец и половина изтичат и останалите две. Вече има пусната нова процедура за избор на изпълнител, като изискваме нови машини, с нови и по-голям брой съдове, с увеличена кратност на сметосъбирането, както и с миене на улици. Условията по договорите предвиждат по-стриктен контрол с механизъм за налагане на наказания”, заяви кандидатът за кмет. Той допълни, че при настоящите критерии на работа градът не е станал по-чист, въпреки наложените за 2 години санкции в размер на над 800 000 лв.

По повод сигнали на местни жители за проблеми с улично осветление в крайните зони на Виница Иван Портних уточни, че проектът „Интелигентно улично осветление“, финансиран изцяло по фонд „Козлодуй“, ще осигурява 2736 осветители последно поколение за транспортните артерии на града. Старите лампи ще бъдат използвани в районите без осветление в момента. Първият етап на монтирането на модерното осветление вече е факт – по бул. „Княз Борис I”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.