На 6 април 2020 да почерпят

Девите да овладеят емоцията си, Скорпионите да не се поддават на ласкателствата – Дневният хороскоп на Алена

Иде бум на малоумни самоделни прически COVID-19 сам признал всичко пред руските учени

Свидетел предупредил полицията, че ще го застрелят На гроба на Мариян Марата се появила бележка с имената на килърите му

300 000 проститутки без препитание

СЗО преосмисля позицията си за маските (ИНФОГРАФИКА)

Картини под карантина Фантазьори създават шедьоври от тоалетна хартия, фолио, тенджери и домакински уреди

Отрицателни са пробите на контактните с народния представител Даниела Малешкова

Най-красивите близначки катерят модния Олимп 10-годишните Ава и Лия спасяват баща си от рак

Пандемията роди ново пиратство Винят САЩ, че отмъкват медицински пратки

Един болен от COVID-19 може да зарази 400 души

Защо Стийв Карел напусна „Офисът“

Горски пожар повиши нивата на радиация край Чернобил (ВИДЕО)

Бутици шият маски, за да избегнат фалит Захвърлиха роклите, правят само предпазните материали

Реанимират мярката 60/40 (обзор)

Бойко Борисов: Отзвукът в Европа е, че тук е най-добре пазената граница

Отзвукът в Европа е, че тук е най-добре пазената граница, заяви Бойко Борисов в Доспат, коментирайки разговорите в Брюксел за инцидента с афганистанците на границата.

Борисов категорично определи случилото се на границата като нелеп инцидент. „Нелеп инцидент, защото експертизата излезе и аз чаках да се изговорят политиците, защото като стане нещо такова и почват изказвания с всички възможни крайности. Това са хора, които са си вършили работата в екстремна ситуация – многобройна група, в тъмната част на деня, компактна, рискова, направили са необходимото, просто нелепа случайност, защото експертизата излезе за рикошета и изведнъж започнаха какви ли не коментари да се правят. Всъщност хората си вършат работата, нещастна случайност, никой не е искал да убие човек, така че нито са за медали, нито са за оставки. Да преминеш една държавна граница е престъпление“, заяви Борисов.

На въпрос дали трябва да се подсили още охраната на границата премиерът заяви: „Повече от това мерки не могат да се вземат. Неслучайно нашата граница се пази най-добре от всички шенгенски граници, което е признато от висшите ръководители в Брюксел“, коментира Борисов.

Той подчерта отново фактите – че патрула се е задействал както трябва, засякъл е и е задържал групата.На върпос какви са задържаните мигранти Борисов подчерта, че между Сирия и Афганистан има голяма разлика.

„И затова в момента в Европа се взеха тези решения. И ако се върна няколко дена назад, това което аз със президента Ердоган и премиера Давутоглу договорих и след това предадох и в Европейския съвет. Видяхте, че всички мои предложения бяха приети, така че ние, бидейки на външната граница, пазейки я, докато бяхме на съвета и чувахме какви ли не изказвания се разбра, че на външните ни граници на ЕС, а България е такава, се води война. Мисля, че от Босфора до Брюксел респекта към България, уважението и зачитането е явно. Така че ние да си пазим нашата стабилност.Пари си имаме и си пазим границата, такива каквито са ни ангажиментите. Ако почнат да дават пари не е хубаво, защото значи друго“, коментира Борисов.

Тъй като е предизборната ситуацията, за нелепия инцидент обаче чул такива изказвания, че можел само да цитира руснаците, които казват: С ума сошли. „Да им се чудиш на акъла. Включително сега пак и за руските самолети. Ами има си международни норми. Една седмица предварително се задават полети. Да го правят, никой не е против тях, обратното. Просто непрекъснато се правят неща за да има някакви коментари по темата“, коментира Борисов.

Премиерът съобщи, че турски танкер бедства в Черно море на 100 км от морската ни граница посока Бургас.Танкерът се килнал и към 15 часа събота Борисов е пратил спасители, тъй като има 14 моряци на борда.

„Пратих веднага „пантери“, „кугъри“, но те могат да спасяват по двама човека. 14 моряци има на борда, дано спасят и хората и да нямаме и допълнителен проблем. Ненчев го изпратих и при кораба да иде и утре ще е и на границата. Надяваме, че няма да има разлив, няма да има и жертви. Нашите летци отново ще покажат своя майсторлък и героизъм“.

Борисов откри пред над 1000 души в Доспат спортна зала. Тя е направена с 5 011 387 лв. по Програмата за селските райони.

Премиерът откри и път до селата Црънча и Бръщен за още 5 млн. лв. Досегашният кмет на Доспат изтъкна, че спортната зала е мечта за Доспат от 30 години и е придобивка благодарение на първия кабинет на ГЕРБ.

С 1 млрд лв. с които е построен „Цанков камък“ можеше да се построят такива спортни зали във всяко село в страната, заяви Борисов.

Той коментира, че заради лошо построения т. нар. „златен път“ над „Цанков камък“ сега никой не го искал, нито МРРБ, нито АПИ, нито НЕК, защото се искали милиони левове.За 3000 години „Цанков камък“ ще се изплати. За времето, което е Христос наш Бог. Е, това са тези, които имат претенции да управляват. 1 млрд лв за 80 мегавата. „

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Тоя още ли си ръси глупостите пред Българите и света? Няма ли отзвук случайно в европа, че в България е най-добрият стандарт на живот в изт европа, че не се краде, че икономиката и производството на български стоки е на високо ниво, че няма безработица и заплатите са доста добри, че няма никаква корупция, че политиханците живят скромно та даже бедно и са се отказали от разните си добавки и височки заплатки в името на бедните пенсионери, на болните на инвалидите:)???Позор за тоя и подобните му пародии на хора..Време е БОГ да си прибира вересийте, че много се наплодиха – без морал, без достойнство, без възпитание и елемнтарно уважение към ближния си:( Кой има нужда от такива ненужности???

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.