Глобиха 58 пешеходци само за ден в Търновско Проверени са и 93 автомобила

Четвърта жертва на коронавируса в Италия

Спипаха шофьори с наркотици при акция в Търново и Лясковец

С 46 милиона лева обучават стиденти в реална работна среда

Премиерът: Броят на българите, завърнали у нас, расте около четири пъти по данни на НСИ

Младеж пострада при катастрофа в Търново Зад волана на колата е било 18-годишно момиче

Оперетата „Прилепът” на Йохан Щраус с премиера във великотърновския театър

Мъж нападна полицаи с кирка, след като със сина му пребиха пенсионер

Младо момиче се хвърли пред влак на гара Септември

Турция предлага общи гранични патрули с България

Чуждите инвестиции са твърде малко През 2019 г. текущата сметка отбелязва рекордно положително салдо

Летящ старт за първото електрическо Volvo Изцяло електрическият модел XC40 разполага с мощност 408 к.с. и пробег над 400 км

Акция в Басейнова дирекция в Пловдив, има задържани

Майстор на завещание не успя да отмъкне 25 000 лв. Банка спряла мъжа да източи парите на брат си

Гешев възложи проверка на схема за държавна помощ при замени на поземлени имоти в горски територии

Иван Портних: В момента във Варна се реализират проекти за над 300 млн. лева

Над 300 млн. лв. е стойността на проектите, които се реализират в момента във Варна. Част от тях са видими, а други – не, но са изключително важни за нормалния ритъм на живот във всеки един град. Опазването на околната среда е важна задача за нас, затова работихме активно по проектите, свързани с осигуряването на по-чисти морски води. Приключихме реконструкцията на градската пречиствателна станция и дълбоководното заустване на пречистени отпадни води в курорта Златни пясъци и гарантирахме средства за реконструкция на пречиствателната станция в курорта през следващия програмен период; започнахме изграждането на регионалното депо за отпадъци, заедно с Аксаково и Белослав. Така предотвратихме криза с боклука и осигурихме депо за поне 15 години напред.

Това коментира кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на Варна Иван Портних на среща с жители на район „Приморски”, която се проведе в Народно читалище „Отец Паисий”. На срещата присъстваха кандидатът за кмет на района Петя Проданова, кандидатите за общински съветници от листата на партията Тодор Балабанов, Мартин Байчев, Калин Калевски, Людмила Колева, Антоанета Цветкова, Стоян Попов, Борислав Нанков, Кирил Пенев и Жечка Георгиева, както и ръководителят на районната партийна структура Лилия Христова.

„Встъпих като кмет в частичен мандат, но за 2 години успяхме да реанимираме европейските проекти и да разширим обхвата им, да оптимизираме общинския бюджет, което позволи да увеличим средствата за спорт, образование, здравеопазване, социални дейности, култура. Успяхме да увеличим и капиталовата програма на общината.

Доказахме се като коректен и активен партньор на държавата и за последните 9 месеца привлякохме над 50 млн. лв. държавно финансиране”, посочи Иван Портних.

Той отчете, че за две години е решен проблемът с недостига на места в градините и в момента във всички райони на Варна има свободни места. Около 200 площадки за игри са изградени, работата по други 30 тече в момента. Промяната обхвана и емблематични за морската столица сгради като Двореца на културата и спорта и Юнашкия салон.

„Варна влиза с пълна проектна готовност в новия програмен период. Проектите, за които вече имаме осигурено финансиране само за следващата година, са на стойност над 220 млн. лв.”, информира Иван Портних и уточни, че основният ресурс, инвестиран досега в ремонт на главните пътни артерии, още догодина ще бъде насочен към кварталите и преобразяването на междублоковите пространства. Той допълни, че в управленската му програма озеленяването е един от важните приоритети – освен обновяване на втората част на Морската градина, предстои изграждане на нови паркове във „Възраждане” и „Младост”, разширяване на парка в „Аспарухово” и създаване на нови паркови зони в ж.к. „Чайка“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.