Тръмп: Действията на Русия и Иран в Сирия са срам

Kорнелия Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ, поиска лидерът на БСП

ЕС реже парите за земеделие и Кохезионната политика

Туск за Брекзит: Позицията на Великобритания е чиста илюзия

Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Омбудсманът Мая Манолова: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

Иван Портних: В момента във Варна се реализират проекти за над 300 млн. лева

Над 300 млн. лв. е стойността на проектите, които се реализират в момента във Варна. Част от тях са видими, а други – не, но са изключително важни за нормалния ритъм на живот във всеки един град. Опазването на околната среда е важна задача за нас, затова работихме активно по проектите, свързани с осигуряването на по-чисти морски води. Приключихме реконструкцията на градската пречиствателна станция и дълбоководното заустване на пречистени отпадни води в курорта Златни пясъци и гарантирахме средства за реконструкция на пречиствателната станция в курорта през следващия програмен период; започнахме изграждането на регионалното депо за отпадъци, заедно с Аксаково и Белослав. Така предотвратихме криза с боклука и осигурихме депо за поне 15 години напред.

Това коментира кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на Варна Иван Портних на среща с жители на район „Приморски”, която се проведе в Народно читалище „Отец Паисий”. На срещата присъстваха кандидатът за кмет на района Петя Проданова, кандидатите за общински съветници от листата на партията Тодор Балабанов, Мартин Байчев, Калин Калевски, Людмила Колева, Антоанета Цветкова, Стоян Попов, Борислав Нанков, Кирил Пенев и Жечка Георгиева, както и ръководителят на районната партийна структура Лилия Христова.

„Встъпих като кмет в частичен мандат, но за 2 години успяхме да реанимираме европейските проекти и да разширим обхвата им, да оптимизираме общинския бюджет, което позволи да увеличим средствата за спорт, образование, здравеопазване, социални дейности, култура. Успяхме да увеличим и капиталовата програма на общината.

Доказахме се като коректен и активен партньор на държавата и за последните 9 месеца привлякохме над 50 млн. лв. държавно финансиране”, посочи Иван Портних.

Той отчете, че за две години е решен проблемът с недостига на места в градините и в момента във всички райони на Варна има свободни места. Около 200 площадки за игри са изградени, работата по други 30 тече в момента. Промяната обхвана и емблематични за морската столица сгради като Двореца на културата и спорта и Юнашкия салон.

„Варна влиза с пълна проектна готовност в новия програмен период. Проектите, за които вече имаме осигурено финансиране само за следващата година, са на стойност над 220 млн. лв.”, информира Иван Портних и уточни, че основният ресурс, инвестиран досега в ремонт на главните пътни артерии, още догодина ще бъде насочен към кварталите и преобразяването на междублоковите пространства. Той допълни, че в управленската му програма озеленяването е един от важните приоритети – освен обновяване на втората част на Морската градина, предстои изграждане на нови паркове във „Възраждане” и „Младост”, разширяване на парка в „Аспарухово” и създаване на нови паркови зони в ж.к. “Чайка”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.