На 6 април 2020 да почерпят

Девите да овладеят емоцията си, Скорпионите да не се поддават на ласкателствата – Дневният хороскоп на Алена

Иде бум на малоумни самоделни прически COVID-19 сам признал всичко пред руските учени

Свидетел предупредил полицията, че ще го застрелят На гроба на Мариян Марата се появила бележка с имената на килърите му

300 000 проститутки без препитание

СЗО преосмисля позицията си за маските (ИНФОГРАФИКА)

Картини под карантина Фантазьори създават шедьоври от тоалетна хартия, фолио, тенджери и домакински уреди

Отрицателни са пробите на контактните с народния представител Даниела Малешкова

Най-красивите близначки катерят модния Олимп 10-годишните Ава и Лия спасяват баща си от рак

Пандемията роди ново пиратство Винят САЩ, че отмъкват медицински пратки

Един болен от COVID-19 може да зарази 400 души

Защо Стийв Карел напусна „Офисът“

Горски пожар повиши нивата на радиация край Чернобил (ВИДЕО)

Бутици шият маски, за да избегнат фалит Захвърлиха роклите, правят само предпазните материали

Реанимират мярката 60/40 (обзор)

Вестник: От Близкия изток бягат и хомосексуални, изтезавани не само от „Ислямска държава“

Сред бежанците, които напускат панически размирните региони в Близкия Изток, има такива, които се отправят към Европа, за да не бъдат преследвани заради хомосексуализма си, пише австралийският вестник The Age, цитиран от Фокус.

Повечето от тях са млади и са предприели това опасно пътуване без да знаят дали ще намерят сигурност от другата страна на границата.

„Според мен няма нищо по-лошо от това да си хомосексуалист в Сирия. Това е място, където не знаете кой е ваш враг“, коментира от Бейрут активист за правата на човека, който сподели, че има много кандидати, които са готови да ги преследват: правителството, „Ислямска държава“, „Джабхат ан-Нусра“, но също и „семейството, което често пъти е враг номер едно“. Списъкът с наказанията е дълъг и смайващо варварски, включващ изтезания като разбиване на тестисите с чук.

За хомосексуално ориентираните сирийци укриването в Ливан, където бежанците са близо една четвърт от населението на страната, не е много добра опция. „Знаем, че стотици хиляди гейове, лесбийки, бисексуални и транссексуални идват при нас, но ако започнем да ги броим, това може да се използва срещу тях и нас. Затова е по-добре те да се измъкват незабелязано в Ливан. Предразсъдъците срещу хомосексуалните мъже и жени не спират на границата. Проблемът е, че те са арестувани и малтретирани и тук, в Ливан“, разказва събеседникът на изданието.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.