Скандална лекарка замеси болница в предизборна кампания

Чернодринска стана доцент след скандал - майка й я оценяваше

Скандалната очна лекарка Виолета Чернодринска, която стана доцент благодарение на майка си - бивша депутатка от ГЕРБ, е извършвала очни прегледи на деца в кампания на БСП-Разград. Това се вижда от фейсбук страницата на партията в града.

Консултациите са платени от червения кандидат за кмет на общината Денчо Бояджиев и останалите кандидати за съветници от БСП. В съобщението във фейсбук се подчертава, че Чернодринска е ръководител на отделението по детски очни болести в Александровска болница и ще преглежда деца тази събота и неделя.

Майката на Чернодринска - доц. Геновева Алексиева не само че бе част от журито, което й даде титлата доцент, но в момента е и нейният пряк шеф. Алексиева е началник на очната клиника в Александровска болница.

„Самият факт, че в случая се намесва името на Александровска е изключително нагло и недопустимо“, коментира потърсен от „Труд“ директорът на университетската болница доц. Костадин Ангелов. Той заяви, че не приема участието на който и да е представител на болницата в предизборни кампании на която и да е партия, защото това не е професионално. „Също не е професионално да отидеш да правиш прегледи от името на Александровска болница, без да уведомиш работодателя си“, посочи Ангелов. „Възможно е само да е уведомила прекия си шеф - майка си“, допълниха лекари.

В понеделник по случая ще се извърши проверка. От сега обаче доктори изразиха съмнение, че тя ще е надеждна и достоверна, защото данните ще бъдат предоставени от майката на Чернодринска.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини