Клипове с насилие в телефоните на чужденците от Средец

Жителите на Средец: Вълкан е герой!

20 афганистанци разпитани за стрелбата

Води се дело срещу граничаря, не му е повдигнато обвинение

Двадесет от задържаните 54 афганистанци бяха разпитани за инцидента под Аврамов мост край град Средец. Към 22 ч в четвъртък там загина 56-годишен чужденец, улучен в шията от рикоширал куршум на граничен полицай.

“До края на неделния ден показания ще дадат и останалите 34 души от групата. Няма повдигнато обвинение срещу служителя на МВР Вълкан Хамбарлиев. Към момента не са готови назначените експертизи”, съобщи пред “Труд” окръжният прокурор на Бургас Калина Чапкънова, която води разследването. То е образувано за убийство при превивишаване пределите на неизбежна отбрана, извършено от длъжностно лице.

Според неофициална информация афганистанците разказвали, че загиналият 56-годишен мъж е техен водач. В раницата му били намерени два мобилни телефона, в които имало клипове и снимки с насилие. И в други апарати на мъже от групата се виждали подобни сцени, но чужденците обяснявали: “Бягаме заради това”.

Жителите на град Средец са настърхнали и са готови да бранят граничаря Вълкан, когото смятат за герой. Той, съпругата му и двете им деца, както и техни близки, отказват среща с медиите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини