Мицотакис: Няма да толерираме незаконно влизане на мигранти в Гърция

36-годишен стана главен архитект на Бургас Емил Бурулянов спечели конкурса на Общината

СЗО: Рискът от разпространението на коронавирус е много висок

Парламентът на Иран спря работа заради коронавируса

Два автобуса с деца са блокирани на Витоша заради снега

Венцислав Мутафчийски: На този етап няма положителни проби за коронавирус у нас

Слави внесе в съда документи за регистрация на „Има такъв народ“

49 души в Добричко са под наблюдение заради коронавируса, няма хоспитализирани

Първи два случая на коронавирус в Мексико

Григор: Загубите от Стан ме мотивираха

Тотото смени управата си

Британец, намиращ се на кораба „Даймънд принсес“, е починал от коронавирус

Борисов обсъди с Ердоган ситуацията с мигрантите

Кукери ще гонят злите сили в бургаски квартал

Братя Диневи отменят тържеството по повод 3 март

Великотърновци питат Даниел Панов за транспорта и инфраструктурата

Дали ремонтните дейности в кварталите ще продължат и ще има ли осъвременяване на транспортната схема са основните въпроси, които великотърновци задават на Даниел Панов по време на срещите му в предприятия и фирми. По време на визитите си в шивашката фирма „Петров” и компанията „Екстрапак” Панов отговори, че е нормално да има оплаквания за дадени улици и междублокови пространства.

„Не всичко може да бъде направено за четири години и то при условията на сложна политическа обстановка, в която се смениха пет правителства. Това, което започнахме в кварталите „Чолаковци”, „Бузлуджа”, „Колю Фичето”, „Зона В”, „Картала” и на други места, е заложено в управленския ми план за следващите четири години. То е част от цялостна концепция, по която работя още от първия ми мандат”, поясни кандидат-кметът на ГЕРБ за старопрестолния град.

„Жилищните комплекси са включени в интегрирания план за градско развитие, там са и 90% от улиците в старата част на Велико Търново, включително и в кв. „Варуша”, продължи Даниел Панов. Той подчерта, че значително по-голяма рамка от европейски средства ще освободи собствен ресурс за финансиране на дейностите по благоустройство. По думите му, повече средства ще има и за населените места.

Изравняването на Велико Търново с най-големите български градове по напредък и утвърждаването му във Втора агломерация вече дава възможност за европейски средства за транспортна инфраструктура, каза още Панов. Пред великотърновци той разясни, че обещанията на опонентите за нова транспортна схема отдавна са планирани от неговия екип. „Имаме гарантирано финансиране от 10 милиона лева по ОП „Региони в растеж” за интегриран градски транспорт. Тук се включва изготвянето на изцяло нов транспортно-комуникативен план, преустройство на кръстовища, обновяване на спирки, въвеждане на съвременна информационна система и на екологичен транспорт с електрически автобуси”, каза Даниел Панов. Очаква се мерките за кандидатстване да бъдат отворени в края на настоящата или в началото на следващата година.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.